این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علمی شیلات ایران، جلد ۲۲، شماره ۳، صفحات ۴۱-۴۹

عنوان فارسی بررسی شاخص های شیمیایی فساد و تعیین عمر ماندگاری برگر تلفیقی (ماهی کیلکا- کپور نقره ای) در طول مدت نگهداری در سردخانه ۱۸- درجه سلیسیوس
چکیده فارسی مقاله برگر تلفیقی ماهی کیلکا و کپور نقره ای فرآورده ای است که از مخلوط گوشت چرخ شده ماهی کیلکا و کپور نقره ای، طعم دهنده ها ، پر کننده ها ، سبزیجات و ادویه های مختلف تهیه می گردد. این تحقیق جهت تعیین شاخص های فساد و عمر ماندگاری برگر تلفیقی در طول مدت نگهداری در سردخانه با برودت 18- درجه سیلسیوس انجام پذیرفته است. بدین منظور 4 تیمار برگر تلفیقی با درصدهای مختلفی از گوشت کیلکا و کپور نقره ای انتخاب گردید. شاخص های فساد شامل میزان TVN، TBA، pv PHpدر فاز صفر و سپس در طی 4 ماه نگهداری در دمای 18- درجه سیلسیوس بررسی گردید. نتایج حاکی از آن است که در آزمایشات فاز صفر میزان TVN،TBA و PHp در گوشت ماهی کیلکا بیشتر از گوشت ماهی کپور نقره ای بوده است. روند تغییرات در اندازه گیری پراکسید در طول4 ماه افزایش داشته است. این افزایش در تیمار 1 که از 100 درصد گوشت ماهی کیلکا استفاده شده و بیشترین افزایش با میانگین 057/0 ± 53/3 این افزایش در سطح 95 درصد معنی دار بوده است (P< 0.05). میزان ازت فرار(TVN) در طول 4 ماه روند افزایش داشته است بنحویکه تیمار 1 و تیمار شاهد از ماه چهارم به بعد از محدوده استاندارد ( 6 /19 میلی گرم در 100 گرم ) خارج شده و این افزایش در سطح 95 درصد برای کلیه تیمارها معنی دار بوده است (P< 0.05). روند تغییرات در اندازه گیری TBA در طول 4 ماه نیز روند افزایش داشته، که میزان TBA در تیمار 1 و تیمار شاهد در ماه پنجم از حد استاندار که محدوده مجاز آن 2 بر حسب میلی گرم مالون آلدئید می باشد خارج شده و این افزایش در سطح 95 درصد معنی دار بوده است (P< 0.05). H Hو نتایج مطالعه حاضر نشان داد ه گیری می شود که برگر تلفیقی ماهی کیلکا- کپور نقره ای از حیث شاخص های فساد در شرایط نگهداری در دمای سردخانه دارای 3ماه عمر ماندگاری می باشد. در این تحقیق وضعیت صید و ذخایر کیلکای معمولی طی سالهای 90-1375 مورد ارزیابی کمی و کیفی قرار گرفته و امکان بازسازی ذخایر این ماهی در دریای خزر بررسی شد. نتایج نشان می دهد صید این ما هی که در سالهای 1379 الی 1382 بین 5000 تا 9000 تن در نوسان بود از سال 1383 افزایش یافته و پس از آن تا سال 1390 بین 14000 تا 27000 تن متغیر بوده است. میزان صید در واحد تلاش که در سالهای 1375 الی 1389 بین 4/3- 07/0 تن بازاء هر شناور در شب در نوسان بود به 7/2 تن در سال 1390کاهش یافت. میزان زیتوده کل که در سالهای 1375 الی 1388 بین 97000- 16580 تن برآورد شده بود پس از کاهش شدید به 51280 تن در سال 1390 رسید. میزان زیتوده مولدین نیز در سالهای 1375 الی 1388 بین 38932- 7513 تن بوده ولی درسال 1390 به 28609 تن کاهش یافت .در ترکب سنی صید ابتدا ماهیان کلاس سنی +2 تا +4 سال غالب بودند اما از سال 1380 به بعد با غالب شدن ماهیان +3 و +4 ساله در صید ، ماهیان جوان +1 ساله و مسن +6 ساله نیز کمتر از 1 در صد صید را تشکیل می دادند. با محدودیت دامنه سنی و ادامه روند آن ممکن است در سالهای آتی آسیب جدی به ذخایر این گونه وارد گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Chemical indicators of spoilage and shelf-life of the consolidated burgers (Kilka – Silver carp ) during cold storage at -18ë
چکیده انگلیسی مقاله Silver carp fish and Kilka burgers fusion product is a mixture of minced meat , fish , Tofu and Silver carp , flavors , fillers , various herbs and spices .This study was designed to investigate corruption indicators and integrated manner burgers shelf- life during cold storage and was performed at a temperature of -18 ° C.To this end , 4 treatments and Tofu burger meat mixed with various percentages of Silver carp was chosen .Indicators of determination include TVN,TBA, was over 4 months of PV at -18 °C was investigated and the results show that the zero – phase testing of volatile nitrogen in meat fish , Tofu , have been rather than in meat, Fish TVN,TBA and ph silver carp h .The changes in peroxide measurements over 4 month s, increase and this increase of 100 % in treatments 1 and Tofu fish used and the greatest increase with 3/53 ±0,057 average increase was significant at the 95 % level (p< 0/05) and also total volatile nitrogen increased during 4 months ,treatment and control of phase 1 to 4 out of the standard range . And this increased was significant at 95% for all treatments .Changes in TBA measurements over 4 month has increased ,TBA level in treatment 1 control plots in the first phase of its five standards that limit formaldehyde is 2 milligrams Malone .
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علی اصغر خانی پور | a a khanipour
مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان

س فتحی | s. fathi
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی سوادکوه (Islamic azad university of savadkooh)

ی فهیم دژبان | y fahim dejban
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی سوادکوه (Islamic azad university of savadkooh)


نشانی اینترنتی http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-897-100&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/943/article-943-191326.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوتکنولوژی و فرآوری های شیلاتی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات