این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 15 آبان 1404
علمی شیلات ایران
، جلد ۲۲، شماره ۴، صفحات ۱۰۷-۱۱۸
عنوان فارسی
اثر سطوح مختلف پروتئین و انرژی جیره غذایی بر روند رشد بچه فیلماهی پرورشی (Huso huso)
چکیده فارسی مقاله
به منظور مطالعه اثر سطوح مختلف پروتئین و انرژی جیره غذایی بر روند رشد بچه فیلماهیان پرورشی (Huso huso) با متوسط وزن 64/1 ± 85/49 گرم، آزمایش رشدی در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی متعادل به روش فاکتوریل 4×2 طراحی و اجرا گردید. آزمونها در دو سطح پروتئینی40 و 45 درصد، هر یک با چهار سطح انرژی (5/18، 8/19، 1/21 و 4/22 مگاژول انرژی خام در هر کیلوگرم جیره) با نسبتهای مختلف P/E (از 03/18 تا 14/24 میلیگرم پروتئین در کیلوژول) در شرایط یکسان پرورشی به مدت 110 روز انجام شد. میانگین دمای آب در طول دوره پرورش 5/1± 9/22 درجه سانتیگراد و اکسیژن محلول 59/0 ± 4/7 میلیگرم در لیتر در نوسان بود. در هر یک از سطوح پروتئینی 40 و 45% با افزایش انرژی، میزان کارایی غذایی، درصد افزایش وزن، نسبت بازده پروتئین و شاخص رشد ویژه به طور معنیداری افزایش یافت، بطوریکه بچه ماهیان تغذیه شده با جیره کم انرژی از روند رشد کمتری نسبت به بچه ماهیان تغذیه شده با انرژی متعادل و انرژی بالا برخوردار بودند. از نظر ترکیبات بدن، اختلاف معنی داری بین پروتئین40 و 45% مشاهده نشد. نتایج حاکی از آن بود که چربی لاشه بدون توجه به میزان پروتئین با میزان چربی جیره همبستگی مثبت داشت، بطوریکه میزان چربی بدن ماهیانی که از انرژی بالاتر تغذیه کرده بودند، بطور معنی داری بیشتر از ماهیانی بود که با انرژی کمتر تغذیه شده بودند. هر چند بیشترین مقدار وزن نهایی (3/5± 1/224 گرم) مربوط به ماهیان تغذیه شده با جیره محتوی 45% پروتئین و سطح انرژی 4/22 مگاژول در هر کیلوگرم جیره مشاهده گردید، اما بدلیل عدم وجود اختلاف معنیدار آماری و کاهش هزینههای تولید غذا، جیره حاوی 40% پروتئین، 21% چربی و 1/21 مگاژول انرژی در هر کیلوگرم جیره با نسبت P/E 20 میلیگرم پروتئین در کیلوژول، جهت دستیابی به بهینه رشد و ضریب تبدیل غذایی برای بچه فیلماهیان پرورشی با وزن 49 تا 250 گرم، نسبت به سایر تیمارها ترجیح داده میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پروتئین، انرژی، فیلماهی، (Huso huso) و رشد
عنوان انگلیسی
Effect of different dietary protein and energy levels on growth of juvenile Beluga (Huso huso)
چکیده انگلیسی مقاله
A 2 × 4 factorial design was conducted to study the effects of dietary protein and energy levels on growth performance of juvenile beluga (Huso huso) with average weight of 49.85 ± 1.64 g. Experiments were conducted with two dietary protein levels (40 and 45%) and four dietary energy level (18.5, 19.8, 21.1 and 22.4 MJ/kg diet) by ratio P/E (18.03 to 24.14 mg/kj). Fish were fed the experimental diets for 110 days. In each of the protein levels (40 and 45%), the feed efficiency, body weight increase, Protein efficiency ratio, specific growth rate, final body weight and total feed intake of fish improved significantly as dietary energy levels increased (P≤ 0.05). Growth of fish fed high- energy diets was significantly higher than those of fish fed low- energy diets at 40 and 45% dietary protein levels (P≤ 0.05). Protein content of carcass increased when dietary protein increased, but there was no significant different (P≥ 0.05) between 40 and 45 % protein. Lipid content of fish fed diet high- energy level was significantly higher than those of fish fed low dietary energy (P≤ 0.05). So the maximum growth and weight( 22.4 ± 5.3 gr) was observed in treatment, that were fed diets containing 45% protein & 22.4 mega joule crude energy. Considering that no significant difference were affected for among the diet for the parameters studied, the diet containing 40 % protein, 21 % fat and 21.1 mega Joule crude energy per kilogram diet with a P/E ratio of 20 mg protein per kilo joule from a good quality source is a suitable diet in terms of physiology and economy can be considered a suitable diet to produce maximum growth in juvenile beluga in the weight class 49 to 200g.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Protein, Energy, Beluga, Huso huso, Growth
نویسندگان مقاله
محمود محسنی | m. mohseni
اسماعیل امیرخانی | a. amirkhani
میرحامد سید حسنی | m h seyed hassani
حمیدرضا پورعلی | h r pourali
نشانی اینترنتی
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-491-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/943/article-943-191318.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات