این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 14 آبان 1404
علمی شیلات ایران
، جلد ۲۵، شماره ۲، صفحات ۷۹-۹۳
عنوان فارسی
فعالیت آنزیم های گوارشی روده تحت تأثیر نسبت های مختلف مکمل های غذایی متیونین و لیزین در جیره غذایی ماهی جوان صبیتی (Sparidentex hasta)
چکیده فارسی مقاله
این تحقیق با هدف مطالعه اثرات نسبتهای مختلف مکملهای غذایی متیونین و لیزین بر فعالیت آنزیمهای گوارشی روده در ماهی جوان صبیتی (Sparidentex hasta) طراحی و اجرا گردید. 180 قطعه ماهی جوان صبیتی با میانگین وزنی 4/1± 38/31 گرم در 18 تانک پلی اتیلنی 300 لیتری با تراکم یکسان در هر تانک (10 عدد ماهی در هر تانک) توزیع گردید. ماهیان با 6 جیره غذایی آزمایشی با نسبتهای مختلف متیونین به لیزین شامل تیمار فاقد متیونین و لیزین (گروه شاهد)، تیمار 1 حاوی100% متیونین، تیمار 2 حاوی 75% متیونین و 25% لیزین، تیمار 3 حاوی 50% متیونین و 50% لیزین، تیمار 4 حاوی 25% متیونین و 75% لیزین، تیمار 5 حاوی100% لیزین در حد 2 درصد وزن خشک جیره غذایی، به مدت 8 هفته و در حد سیری به روش دستی تغذیه شدند. در پایان دوره آزمایش، آنزیمهای گوارشی تریپسین، کیموتریپسین، آلکالینفسفاتاز، پروتئاز کل، لیپاز و آلفاآمیلاز مورد اندازهگیری قرار گرفتند. نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان داد که استفاده از نسبتهای مختلف مکملهای اسیدآمینهای متیونین و لیزین بر فعالیت آنزیمهای گوارشی تریپسین، کیموتریپسین، آلکالینفسفاتاز و لیپاز به طور معنادار تأثیر گذاشت (05/0P<). آنزیمهای تریپسین و کیموتریپسین با افزایش میزان لیزین در جیره غذایی روند افزایشی را داشتند، بطوریکه تیمار 5 بیشترین فعالیت این آنزیمها را نشان داد. در حالیکه فعالیت آنزیم آلکالینفسفاتاز در تیمارهایی با مقادیر بیشتر اسیدآمینه متیونین در جیره غذایی، میزان بالاتری داشت (تیمار 2). افزایش اسیدآمینه لیزین در جیره غذایی سبب کاهش فعالیت آنزیم لیپاز گردید. سنجش میزان فعالیت آنزیمهای آلفاآمیلاز و پروتئاز کل، تفاوت معناداری را نشان نداد. همچنین با توجه به حد متعادلتر مکملهای اسیدآمینهای متیونین و لیزین در تیمار 2، میتوان جیره غذایی با نسبت 75 درصد مکمل اسید آمینه متیونین و 25 درصد لیزین را مطابق نیاز این گونه معرفی نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
متیونین، لیزین، آنزیم های گوارشی، ماهی جوان صبیتی
عنوان انگلیسی
Intestinal digestive enzyme activity under the influence of different dietary supplements methionine and lysine in the diet of Sparidentex hasta
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted to determine the effects of dietary methionine and lysine supplementation on digestive enzymes activity in juvenile Sobaity, Sparidentex hasta. For this purpose, 180 juvenile fish with an initial average weight of 31.38 ± 1.4 g were distributed randomly in eighteen (300 L) polyethylene tanks. 6 experimental diets were prepared with different levels of methionine and lysine including control diet (without dietary methionine and lysine), Diet 1: 100% methionine; Diet 2: 75% methionine and 25% lysine; Diet 3: 50% methionine and 50% lysine; Diet 4: 25% methionine and 75% lysine; Diet 5: 100% lysine. During the experimental period, fish were fed to satiation thrice daily (8:00, 13:00 and 18:00 hours) for 8 weeks. At the end of the experiment, digestive enzymes (trypsin, chymotrypsin, alkaline phosphatase, amylase, lipase and total protease were effected by different dietary levels of methionine and lysine supplementations (P< 0/05). Also, the activity of trypsin and chymotrypsin had showed an increasing trend with increased amount of diet lysine while enzyme activity of alkaline phosphatase was higher in treatments contains maximum amount of methionine supplementation. According to results, the increasing of lysine in diet reduced enzyme activity of lipase. The results, showed no significant differences between experimental treatments in amylase and total protease (P< 0/05). Based on the results of evaluation digestive enzymes, amino acids supplements of lysine and methionine were changed the activity of digestive enzymes in juvenile Sobaity, (S. hasta). Finally, Diet 2 with 75% methionine and 25% lysine was suggested for used by Sobaity, as to the balance of dietary methionine and lysine supplementation.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
methionine, lysine, digestive enzymes, Sparidentex hasta
نویسندگان مقاله
رضوان موحدیان | r. movahedian
محمد ذاکری | m. zakeri
پریتا کوچنین | p. kochanian
سید محمد موسوی | s m mousavi
احمد تقوی مقدم | a taghavi moghadam
نشانی اینترنتی
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-1619-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/943/article-943-191170.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات