این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 18 آبان 1404
علمی شیلات ایران
، جلد ۲۵، شماره ۳، صفحات ۲۱۷-۲۲۹
عنوان فارسی
تاثیر استفاده از اسیدهای آمینه خالص در جیره ماهی صبیتی جوان (Sparidentex hasta) بر عملکرد رشد، تغذیه، ترکیب شیمیایی و پروفیل اسید آمینهی بدن
چکیده فارسی مقاله
اسیدهای آمینه خالص هر چند تا کنون به عنوان یک منبع غذایی جایگزین کامل مطرح نبوده اما در موفقیت استفاده از منابع جایگزین گیاهی در جیره حیوانات بسیار موثر بودهاند، زیرا این منابع جایگزین عمدتا دارای کمبودهای اسید آمینهای میباشند که استفاده از آنها را با محدودیت روبرو میکند که این محدودیتها را میتوان تا حدودی با استفاده از اسیدهای آمینه خالص برطرف کرد. هدف مطالعه حاضر شناخت میزان عملکرد ماهی در تغذیه با اسیدهای آمینه خالص بود. این تحقیق برای دو تیمار ماهیانی که از پروتئین پودر ماهی (FM) و ماهیانی که از ترکیب 60 درصد پودر ماهی و 40 درصد اسیدهای آمینه خالص ضروری و غیر ضروری (CAA) هر یک با سه تکرار به مدت 42 روز تغذیه شده اند، انجام گرفت. نتایج نشان داد هیچ تفاوت معنیداری در بین دو تیمار در مصرف غذا، درصد بقا، شاخصهای بیومتری و در آنالیز ترکیب شیمیایی کل بدن ماهیان مشاهده نگردید، اما در وزن نهایی، درصد افزایش وزن، شاخص رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی، نرخ کارایی پروتئین و تثبیت نیتروژنی در تیمار CAA به صورت معنیداری کاهش عملکرد نسبت به تیمار FM مشاهده شد. بررسی پروفیل آمینواسیدی لاشه ماهیان مورد آزمایش نشان داد که تنها اسیدهای آمینه هیستیدین و پرولین در تیمار CAA نسبت به تیمار FM کاهش یافتند. کاهش عملکرد در بسیاری از فاکتورها در تیمار حاوی اسیدهای آمینه خالص (CAA) نسبت به تیمار اول نشان دهنده کاهش عملکرد ماهی صبیتی جوان در استفاده از اسیدهای آمینه خالص در نسبت های بالا در جیره میباشد. بنابراین، استفاده از اسیدهای آمینه خالص در جیره ماهی صبیتی جوان به نسبت های بالا توصیه نمیگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسیدهای آمینه خالص، ماهی صبیتی، عملکرد رشد، ترکیب بدن
عنوان انگلیسی
Effects of using crystalline amino acids in diets of sobaity seabream (Sparidentex hasta) on whole body proximate, amino acids composition, growth and feeding performance
چکیده انگلیسی مقاله
Although crystalline amino acids have not been a complete replaceable feeding source but have effective roles in success of replacements of other sources of food in diets of animals; because replacement sources usually have deficiencies that restricts using of them. These restrictions could be eliminated by using crystalline amino acids. Before conducting any research in this field, it is important to know how fish response in using crystalline amino acids in diets. In this study the efficiency of using crystalline amino acids in high proportion of diets in Sobaity sebrem was evaluated by two diets in triplicate during 42 days. The FM diets were based on fish meal and the CAA diets were based on 60% of fish meal and 40% of crystalline amino acids. There were no significant differences between two treatments in feed intake, survival, biometric indices and whole body proximate; but significant differences was observed in final weight, percent of body weight increase, specific growth rate, feed conversion ratio, protein efficiency and nitrogen retention. Whole body amino acid profile of experimental fish showed that histidine and proline were two amino acids with reduced amount in CAA treatment related to the FM. The reduction of growth and feeding factors in CAA treatments related to FM treatments shows that using crystalline amino acid in high proportion in diets of sobaity sebream need more conciderations.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
جاسم غفله مرمضی | j ghafle marammazi
پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور
مرتضی یعقوبی | m yaghoubi
پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور
امید صفری | o safari
دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
نشانی اینترنتی
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-1639-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/943/article-943-191162.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
کاربردی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات