این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 17 آبان 1404
علمی شیلات ایران
، جلد ۲۵، شماره ۳، صفحات ۴۱-۵۰
عنوان فارسی
مطالعه اثرات ضد باکتریایی برخی از عصارههای گیاهی بر باکتری یرسینیا راکری در شرایط آزمایشگاهی Yersinia ruckeri
چکیده فارسی مقاله
به دنبال افزایش روز افزون مقاومتهای باکتریایی نسبت به آنتی بیوتیکهای تجاری رایج، گرایش به استفاده از گیاهانی با خواص ضدمیکروبی افزایش یافته است. در این مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره گیاهان گلپر (Heracleum persicum)، رازیانه (Foeniculum Vulgare)، اسفرزه (Plantago psyllium)، چای سبز (Camellia Sinensis)، گزنه (Urtica dioica) و سیر (Allium sativum) بر باکتری یرسینیا راکری (Yersinia ruckeri) در شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. برای تعیین قدرت ضد باکتریایی عصارهها از روشهای استاندارد، انتشار در دیسک، تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) استفاده گردید و فورازولیدون به عنوان نمونه استاندارد به کار گرفته شد. حداقل غلظت مهارکنندگی رشد عصارههای گلپر، رازیانه، اسفرزه، چای سبز، گزنه و سیر برای باکتری یرسینیا راکری به ترتیب 400، 75، 250، 250، 75 و 150 میکروگرم بر میلیلیتر، مقادیر حداقل غلظت کشندگی عصارههای مذکور به ترتیب 610، 100،500، 250، 150، 250 میکروگرم بر میلیلیتر و قطر هاله مهار رشد باکتری به ترتیب 6/0±6/17 ،2/1±6/23، 9/0± 4/20، 7/0±8/18، 3/1±2/21 و 1/1±6/22 میلیمتر بدست آمد. در این مطالعه عصارههای رازیانه، گزنه و سیر اثرات ضد باکتریایی مناسبی را روی باکتری یرسینیا راکری از خود نشان دادند. بنابراین، عصاره های گیاهی رازیانه، گزنه و سیر پس از انجام مطالعات تکمیلی، میتواند جایگزین مناسبی برای آنتی بیوتیکهای تجاری رایج به منظور درمان عفونتهای سیستماتیک ناشی از باکتری یرسینیا راکری باشند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اثرات ضد باکتریایی، عصارههای گیاهی، یرسینیا راکری
عنوان انگلیسی
Study the antibacterial effect some of the herbal extracts on Yersinia ruckeri in invitro
چکیده انگلیسی مقاله
Due to increased bacterial resistance to common antibiotics, tendency towards using herbal extracts is increasing. In this study, antibacterial effects of the extracts of Heracleum persicum, Foeniculum vulgare, Plantago psyllium, Camellia Sinensis, Urtica dioica and Allium sativum on Yersinia ruckeri were investigated in vitro condition. The disc diffusion method, minimum bacteriocidal concentration (MBC) and determination of minimum inhibitory concentration (MIC) of the extracts against Y. ruckeri were employed to determination of antibacterial effects of extracts and furasolidon were used as standard. The MIC of extract of Heracleum persicum, F. vulgare, P. psyllium, C. Sinensis, U. dioica and A. sativum were 400, 75, 250, 250, 75 and 150 (μg/ml), respectively, MBC of these extracts was 610, 100, 500, 250, 150 and 250 (μg/ml) respectively, and diameter of zone of inhibition were 17.6±0.6 (mm), 23.6± 1.2, 20.4 ± 0.9, 18.8 ± 0.7, 21.2 ± 1.3 and 22.6 ± 1.1 (mm) were, respectively, against Y. ruckeri. Results of present study demonstrated that the extracts of F. vulgare, U. dioica and A. sativum were appropriate antibacterial agents against Y. ruckeri. Based on the result of this study, using these herbal extracts were suitable alternative than common antibiotics to treatment systematic infections caused by Y. ruckeri.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
میلاد عادل |
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، تهران
سازمان اصلی تایید شده
: موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
رضا صفری |
پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، ساری، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده اکولوژی دریای خزر
محمد جلیل ذریه زهرا | mohammad jalil
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، تهران
سازمان اصلی تایید شده
: موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
راضیه الهی |
دانشگاه شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)
نشانی اینترنتی
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-1131-6&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/943/article-943-191147.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
بهداشت و بیماریهای آبزیان
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات