|
شیمی کاربردی، جلد ۶، شماره ۲۱، صفحات ۵۵-۶۰
|
|
|
عنوان فارسی |
شناسایی مواد تشکیل دهنده و بررسی فعالیت بیولوژیکی اسانس گیاه Fumaria Vaillantii Loisel استان کردستان در ایران |
|
چکیده فارسی مقاله |
اسانس گیری گیاه Fumaria Vaillantii Loisel با روش تقطیر با آب و بوسیله دستگاه کلونجر انجام شده است. جهت شناسایی مواد تشکیل دهنده ا سانس گیاه، اسانس حاصله به دستگاه GC/MS تزریق شد. نتایج حاصل نشان داد در مجموع 36 ترکیب در اسانس گیاه Loisel Fumaria Vaillantii وجود دارد که ترکیب های شاخص بالای یک درصد شامل: ترانس-انتول (97/14درصد)، 1،8-ﺳﻴﻨﺌول (01/13 درصد)، منتول (34/9 درصد)، منتون (18/5 درصد)، بتا-اینون(02/5 درصد)، سیکلوپنتادکانولید (53/4 درصد)، میرستسین (67/3 درصد)،آلفا-پینن (58/3 درصد)، تیمول (19/3 درصد) و ایزومنتون (14/3 درصد). همچنین فعالیت ضد باکتری اسانس گیاه Fumaria Vaillantii Loisel برروی دو نوع باکتری Staphylococcus areous و Escherichia coli بوسیله روش انتشار در آگار(Disk Diffusion Method) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اسانس این گیاه دارای اثرات ضد باکتری خوبی می باشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Identification of Chemical Composition and Biological Activity of the Essential Oil of Fumaria Vaillantii Loisel of Kurdistan Province in Iran |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
The essential oil of Fumaria Vaillantii Loisel was isolated by hydrodistillation using a Clevenger-type apparatus. In order to, identification of chemical composition, the obtained essential oil was injected to GC/MS instrument. Thirty six components were identified, the major components more than 1 percent include: trans anethole (14.97%), 1,8-cineole (13.01%), menthole (9.34 %), menthone (5.18%), beta-inone (5.02%), cyclopentadecanolide (4.53%), myristicine (3.67%), alpha-pinene (3.58%), thymole (3.19 %) and isomenthone(3.14% ). In this study also we evaluated the antibacterial activity of essential oil of Fumaria vaillantii Loisel against the growth of clinical isolates of Staphylococcus aureus and Escherichia coli using agar disc diffusion method. The results showed that the antibacterial activity of the essential oil was well. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
اشکان توکلی | ashkan tavakoli department of chemistry, university of kurdistan e-mail a.rostami@uok.ac.ir گروه شیمی، دانشگاه کردستان، کردستان، ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کردستان (Kordestan university)
محبوبه فتاحی | mahbobeh fatahi payam noor university of hamedan دانشگاه پیام نور مرکز همدان، همدان، ایران
کریم رحیمی | karim rahim department of plant breeding, islamic azad university of sanandaj گروه اصلاح نبات، دانشگاه آزاد واحد سنندج، سنندج، ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی سنندج (Islamic azad university of sanandaj)
رشید رمضان زاده | rashid ramazanzadeh microbiology department, kurdistan university of medical science گروه میکروبیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، کردستان، ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کردستان (Kordestan university of medical sciences)
حسین معروفی | hosein maroofi research center of agriculture and natural resoureces,sanandaj مرکز تحقیقات و منابع طبیعی کشاورزی سنندج، سنندج، ایران
امین رستمی | amin rostami department of chemistry, university of kurdistan e-mail a.rostami@uok.ac.ir گروه شیمی، دانشگاه کردستان، کردستان، ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کردستان (Kordestan university)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://chemistry.journals.semnan.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-77&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/932/article-932-190664.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تخصصی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|