|
شیلات، جلد ۶۷، شماره ۴، صفحات ۵۴۷-۵۶۴
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی تأثیر آنتیاکسیدان گیاهی کاتچین در ملانوزیز در میگوی پرورشی (Litopenaeus vannamei) در انجماد |
|
چکیده فارسی مقاله |
اثرات کاتچین جهت جلوگیری از ایجاد لکه سیاه در میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei)پرورشی مورد ارزیابی قرار گرفت. برای عمل آوری میگوهای کامل با کاتچین از غلظت های 2/0 و 3/0 درصد آن به مدت 15 دقیقه، و برای نمونه های شاهد از متا بی سولفیت سدیم 3 درصد به مدت 10 دقیقه و میگوی بدون آنتی اکسیدان استفاده شد. کیفیت تیمارها طی شش ماه نگهداری در سردخانه با استفاده از آزمایشات شیمیایی و حسی مورد ارزیابی قرار گرفت. طی این مدت زمان، فاکتورهای pH ، بازهای نیتروِژنی فرار و تری متیل آمین در تیمار 3/0 درصد کاتچین، تفاوت معنی دار نشان دادند (05/0،(P.فاکتورهای TMA، FFA و TVB-N در تیمار متا بی سولفیت سدیم تفاوت معنی داری را در مقایسه با سایر تیمارها نشان دادند (05/0 (P فاکتورهای PV ، TBARS ، FFA، pH و TVB-N در تیمارهای 2/0و 3/0درصد کاتچین در مقایسه با تیمار متا بی سولفیت سدیم طی مدت زمان نگهداری در سردخانه تفاوت معنی دار نشان ندادند(05/0.(P> اما، در مقایسه با تیمار بدون آنتی اکسیدان تفاوت معنی دار نشان دادند (05/0 (P |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Effects of Catechin for preventing black spot forming in cultured whiteleg shrimp (Litopenaeus vannamei) during frozen storage |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Effects of catechin for preventing black spots forming in whiteleg shrimp (Litopenaeus vannamei) were evaluated. For processing whole shrimp, catechin was used at a concentration of 0.2 and 0.3 % for 15 minutes. Sodium metabisulfite was used at a concentration of 3 % for 10 minutes as control samples. Without antioxidant shrimp were used as control samples too. Treatments quality was evaluated by Sensory analysis and chemical experiments during 6 months being kept in frozen storage. pH, total volatile basic nitrogen and trimethylamine factors in 0.3 % catechin treatments showed significant differences During the storage period (P0.05). TMA, FFA and TVB-N factors in Sodium metabisulfite treatments showed significant differences compared to other treatments (P0.05). PV, TBARS , FFA, pH and TVB-N factors in 0.2 and 0.3 % catechin treatments showed no significant difference during the storage period compared to Sodium metabisulfite treatments (P>0.05). But they showed significant differences compared to without antioxidant treatments (P |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
مینا سیف زاده | کارشناس ارشد، مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، انزلی، ایران
علی اصغر خانی پور | ali asghar دکتری، مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، انزلی، ایران
سیدحسن جلیلی | seyed hassan دکتری، مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، انزلی، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jfisheries.ut.ac.ir/article_53352_4e1dfc5d60f8ea384da21016fda31a4d.pdf |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/930/article-930-190093.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|