این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات تولیدات دامی، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۲۳-۳۳

عنوان فارسی اثر منابع مختلف سلنیوم جیره غذایی و دمای نگهداری بر افزایش ماندگاری تخم بلدرچین ژاپنی
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به منظور بررسی اثر منابع مختلف سلنیوم جیره غذایی به همراه ویتامین E بر کیفیت تخم‌ بلدرچین انجام شد. پرنده­ها جیره­هایآزمایشی را به مدت هشت هفته تغذیه کردند. تخم­های بلدرچین در پایان دوره خوراک­دهی جمع­آوری و به مدت 15 و 30 روز در دو دمای C°5 یا C°22 نگهداریو از لحاظ کیفیت داخلی تجزیه شدند. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل2×3 با چهار تکرار و 24 تخم در هر تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایششامل سه نوع جیره غذایی (پایه، 4/0 میلی­گرم سلنیوم معدنی (سلنیت سدیم) و 120 میلی­گرم ویتامین E­، و 4/0 میلی­گرم سلنیوم آلی (سلپلکس) و 120 میلی­گرم ویتامین E­ در کیلوگرم جیره) و دو دمای نگهداری (C°5 و C°22) بودند. صفات کیفی تخم شامل کاهش وزن تخم، ارتفاع و pH سفیده، واحدهاو، شاخص زرده، pH زرده و مالونیل آلدئید زرده اندازه­گیری شد. افزودن هر دو منبع آلی و معدنی سلنیوم در جیره غذایی سبب کاهش درصد افت­ وزن تخم، افزایشارتفاع سفیده، واحد هاو و شدت رنگ زرده در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0PP). شاخص واحد هاو بعد از 30 روز نگهداری در دمای C°5(4/80) نسبت به دمای C°22 (5/77)به طور معنی­داری بیشتر بود. درصد افت ­وزن و pH سفیده در دمای C°5 (به ترتیب 6/1 و 7/8) نسبت به دمای C°22 (به ترتیب 3/7 و 3/9) کاهشنشان داد (05/0>P). افزودن سلنیوم به جیره غذایی با بهبود کیفیت سفیده و کاهش پراکسیداسیون چربی زرده سبب ماندگاری بیشتر تخم بلدرچین در دوره نگهداری می­شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of different dietary selenium sources and storage temperature on enhancing the shelf life of quail eggs
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to evaluate the effects of different selenium sources plus vitamin E on the quality of Japanese quail eggs. The birds were fed the diets for 56 d. At the end of feeding period, the eggs were collected and stored for 15 or 30 d at 5°C or 22°C before quality measurement. A completely randomized experimental design in factorial arrangement 2 × 3, with four replicates and 24 eggs each was applied. The dietary treatments included three diet types (basal diet, basal diet plus 0.4 mg sodium selenite and 120 mg/kg vitamin E and basal diet plus 0.4 mg sel-plex and 120 mg/kg vitamin E) and two different storage temperatures (5°C or 22°C). The quality measurements included egg weight loss, albumen height, albumen pH, Haugh unit (HU), yolk index, yolk pH and malondialdehyde (MDA) concentration. Organic and inorganic sources of selenium plus vitamin E supplementation significantly decreased the percentage of egg weight loss but increased height albumen, HU and yolk color of egg compared to control group (P
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حسین احمدیان |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز

ذبیح اله نعمتی |
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز

امیر کریمی |
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز

رشید صفری |
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز


نشانی اینترنتی https://ar.guilan.ac.ir/article_3512_1418d968ed2e725f5d77f67255843b00.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/693/article-693-1893697.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات