|
مجله طب نظامی، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۱۲۹-۱۳۶
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی سطح آگاهی، نگرش و عملکرد یک جمعیت نظامی نسبت به الگوی صحیح مصرف غذا |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه. در دهههای اخیر عوامل ناتوانی و مرگ زودرس از بیماریهای عفونی و واگیردار به بیماریهای مزمن و تحلیلرونده تغییر یافته است. در این میان ارتباط بین الگوهای غذایی نادرست و بیماریهای مزمن از جمله بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان و دیابت شناخته شده است. این مطالعه با هدف تعیین سطح آگاهی، نگرش و عملکرد کارکنان رسمی یک جمعیت نظامی نسبت به الگوی صحیح مصرف غذا انجام گرفته است. مواد و روش ها. این مطالعه به روش مقطعی روی 430 نفر یک جمعیت نظامی با محدودهی سنی 65-19 سال، که به طور تصادفی انتخاب شده بودند، انجام شد. جهت ارزیابی آگاهی، نگرش و عملکرد افراد از پرسشنامهای که به صورت محقق ساخته و روایی آن با استفاده از نظرات 6 نفر از متخصصین مربوط انجام شده بود استفاده گردید. دادههای جمعآوری شده با استفاده از نرمافزار SPSS14 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در این تحقیق سطح آگاهی، نگرش و عملکرد تغذیهای بر اساس نمرات تعیین شده به سه طبقه: خوب، متوسط و ضعیف تقسیمبندی شده است. نتایج. میانگین (انحراف معیار) امتیاز آگاهی، نگرش و عملکرد تغذیه ای کارکنان به ترتیب 1/63 (1/17)، 1/73 (5/7) و 3/38 (5/11) بود. به طوری که 5/23 درصد از کارکنان دارای آگاهی در سطح ضعیف، 63 درصد دارای آگاهی در سطح متوسط و 13.5 درصد دارای آگاهی در سطح خوب بودند و این میزان در مورد نگرش به ترتیب 6/1 و 9/37 و 5/60 درصد و در مورد عملکرد به ترتیب 5/90، 3/9 و 2/ درصد ارزیابی گردید. بین اگاهی با نگرش همبستگی قوی (r= 0.71) ولی بین آگاهی با عملکرد کارکنان همبستگی ضعیفی وجود داشت (r= 0.303). همچنین افراد با سطح سواد غیر دانشگاهی آگاهی ضعیفتری نسبت به افراد با تحصیلات دانشگاهی داشتند (P< 0.009). آگاهی و نگرش کارکنان نیروی هوایی بیشتر از کارکنان سایر نیروها بود (P< 0.001). بحث و نتیجهگیری. نتایج این مطالعه نشان داد که علی رغم قابل قبول بودن سطح آگاهی و بالا بودن نگرش کارکنان، عملکرد این جمعیت نظامی نسبت به الگوی صحیح مصرف غذا در حد قابل قبول نمیباشد بنابراین استفاده از روشهای مختلف آموزشی و در نظر گرفتن عوامل مؤثر بر الگوی صحیح مصرف غذا ضروری است. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
آگاهی، نگرش، عملکرد، الگوی صحیح مصرف غذا |
|
عنوان انگلیسی |
Study of knowledge, attitude, and practice towards proper model of foods and nutrition by Military formal personnel |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction. In recent decades, the figures of diseases and their related factors have been changed from infections disease to chronic ones. In this regards, the relation between improper nutrition models and non-infectious disease such as CVD, Cancers, and Diabetes has been diagnosed. This study examines to determine KAP of nutrition and food models by Sepah formal personnel.Materials and Methods. This is descriptive study through a Cross-sectional method, conducted on 425 formal personnel of a military populations including 393 men and 32 women with and age range of 19-65 years drawn by simple random sampling. To determine the subjects, KAP, a Researcher made questionnaire was used. The validity of the questionnaire was confiremed by experts. The collected data has been analyzed using the SPSS14. Three different levels, low, middle, and good was defined for KAP categorizing.Results. The mean of scores for knowledge, attitudes, and practice of nutrition by personnel was reported 63.1, 73.1, and 38.3 respectively. In knowledge domain, only 14.3% of the subject, more than 60% of the study population had a good attitude toward the issue. This percentage for the practical domain was reported only 0.2%. That is, the majority of the subjects (60.5%) has a desirable view and attitude toward the issue, and a positive powerful association has been proved between knowledge and attitudes toward food models by the subjects (r= 0.71). The association between knowledge and practice, however, was not statistically significant (r=0.303). In addition, subjects with academic levels of education have more knowledge about the issue than uneducated subjects (p< 0.009). Based on the findings of the study, air forced personnel got more grade than other force in both knowledge and attitude domains (p< 0.001).Conclusion. The findings of the study indicate that in spite of having good and desirable knowledge about the issue by the subjects, their attitude and practices were not acceptable. Thus, planning a educating them with regards the food and nutritional models through various for improving their nutritional status is recommended. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
حمیدرضا توکلی | tavakoli h r دانشکده بهداشت و مرکز تحقیقات بهداشت نظامی دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا... عج
هرمز سنایی نسب | sanaei nasab h دانشکده بهداشت و مرکز تحقیقات بهداشت نظامی دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا... عج
علی اکبر کریمی | ali akbar karimi a a گروه آمار و اپیدمیولوژی-دانشکده بهداشت و مرکز تحقیقات بهداشت نظامی دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا... عج
رضا توکلی | tavakoli r دانشکده بهداشت و مرکز تحقیقات بهداشت نظامی دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا... عج
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.militarymedj.ir/browse.php?a_code=A-10-175-6&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
1 |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|