|
زیست شناسی کاربردی، جلد ۲۹، شماره ۱، صفحات ۱۵۹-۱۷۴
|
|
|
عنوان فارسی |
اثر شوری و نانو نقره بر پارامترهای رشد و خصوصیات بیوشیمیایی بنه زعفران تیمار شده در شرایط غوطه ور |
|
چکیده فارسی مقاله |
زعفران(Crocus sativus) گیاهی است از تیره زنبقیان که از نظر دارویی و غذایی با ارزش می باشد. تنش شوری یکی از عوامل محدود کننده رشد زعفران می باشد. نانو نقره اثرات زیادی دارد در گیرنده های اتیلن گیاهان، فعالیت کلروفیلاز و DNA دارد، همچنین باعث کاهش اثرات تنش در گیاهان می شود. اثرات نانو نقره با غلظت ppm 40 و تنش شوری NaCl mM 100 بر روی ویژگی های فیزیولوژی و بیوشیمیایی بنه زعفران در مقایسه با شاهد ( آب مقطر) تحت شرایط گلخانه ای مطالعه شد. نتایج نشان داد تعداد ریشه های افشان و میزان پرولین در تنش شوری همراه با نانو نقره و تنش شوری بدون نانو نقره افزایش می یابد ولی میزان قندهای محلول کاهش معنی داری در حد(P≤0.05) نسبت به شاهد داشت. طول ریشه افشان و میزان کارتنوئیدها در تیمار نانو نقره همراه با شوری کاهش ولی وزن خشک بنه دختری افزایش معنی داری در حد(P≤0.05) نسبت به شاهد یافت. نتایج بدست آمده از مطالعه حاضر نشان می دهد نانو نقره مقاومت گیاه در مقابل تنش شوری را افزایش می دهد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
کلمات کلیدی، زعفران، نانو نقره، شوری، پرولین، قندهای محلول، |
|
عنوان انگلیسی |
The effect of salinity and nano silver on growth and biochemistry of saffron corms in soaking conditions |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Saffron (Crocus sativus L.), a member of Iridaceae family, is valuable in pharmacies and food industries. Salinity is one of the growth limiting factors in saffron. Nano silver has many effects on plants ethylene receptors, chlorophylase activity and DNA, also reduces the stress effects in plants. The effects of nano silver (40 ppm) and salinity stress (100 mM NaCl) on physiological and biochemical properties of saffron corm with compare control (distilled water) were studied under greenhouse condition. The results showed that the number of fiber roots and Proline content in salinity stress plus nano silver and salinity without nano silver were increased but solute carbohydrate content was significantly decreased at level (P< 0.05), compare to control. Length of root and carotenoids content in nano silver plus salinity treatment were decreased but dry weight of daughter corms were significantly increased compare with control at level (P< 0.05). The results obtained from present study showed that nano silver increased plant defense against salinity stress. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
ازاده کریمی جعفری | karimi jafari دانشجو دانشگاه الزهرا سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه الزهرا (Alzahra university)
منیر حسین زاده نمین | عضو هیئت علمی
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jab.alzahra.ac.ir/article_2474_461.html |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/897/article-897-186945.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|