زیست شناسی دریا، جلد ۲، شماره ۲، صفحات ۷۵-۸۳

عنوان فارسی مقایسه اثر آستاگزانتین و جلبک دونالیلا سالینا (Dunaliella salina) بر رنگ پوست ماهی اسکارسفید (Astronorus ocellatus)
چکیده فارسی مقاله دراین تحقیق اثر تجویز خوراکی جلبک دونالیلا سالینا و رنگدانه مصنوعی آستاگزانتین بر روی رنگ پوست ماهی اسکار سفید (Astronotus ocellatus) مورد مطالعه قرار گرفت. تعداد 135 قطعه ماهی با وزن متوسط (5/0± 27) به سه تیمار در سه تکرار تقسیم گردیدند: تیمار آستاگزانتین، تیمار دونالیلا و تیمار کنترل. تیمار اول و دوم به ترتیب با خوراک حاوی آستاگزانتین و دونالیلا به میزان 200 میلی گرم در کیلوگرم خوراک تغذیه شدند. تیمار شاهد با همان خوراک (فاقد افزودنی) تغذیه گردید. بعد از 6 هفته از 5 ماهی در هر تیمار عکس دیجیتال با شرایط ثابت و نور یکسان تهیه گردید و برای ارزیابی میزان تغییر رنگ ایجاد شده از سیستم رنگ سنجی *L*a*b با استفاده از نرم افزار Photoshop استفاده شد. رنگ سنجی پوست ماهی های تیمارها نشان داد که تجویز خوراک حاوی آستاگزانیتین و دونالیلا باعث تغییر رنگ معنی دار پوست ماهی ها گردیده است (P< 0.05). بطوریکه مولفه *a که مقادیر مثبت آن معادل رنگ قرمز است، در تیمار آستاگزانتین و دونالیلا افزایش معنی داری نسبت به تیمار شاهد نشان داد (P< 0.05)‏‌. مولفه *L که معادل روشنایی تصویر است در تیمار آستاگزانتین کاهش معنی داری نسبت به دونالیلا و شاهد داشت (P< 0.05)‏‌، ولی بین تیمار دونالیلا و شاهد تفاوت معنی داری مشاهده نگردید (P>0.05). مولفه *b که مقادیر مثبت آن معادل رنگ زرد است در تیمار آستاگزانتین افزایش معنی داری نسبت به دونالیلا نشان داد (P< 0.05)‏‌، ولی بین تیمار آستاگزانتین و شاهد تفاوت معنی داری مشاهده نگردید (05/0
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Comparison between the effects of Astaxanthin and Dunaliella salina on coloration and immune response of Astronorus ocellatus
چکیده انگلیسی مقاله In this study the effects of oral administration of Donaliella salina (a natural β-carotene source) and Astaxantine (synthetic pigment) on skin coloration of Astronotus ocellatu were evaluated. One hundred thirty-five A.ocellatus weighing 27±0.5 randomly divided in three groups in triplicate. Group 1 and 2 were fed with a diet supplemented with 200 mg/kg Astaxantine or Donaliella, respectively. Control group received the same food without supplementation. After six weeks digital image were taken from lateral side of 5 fish of each treatment and images processed for extraction of color parameters in L* a* b* color system, while color space transformation was conducted with Photoshop software. Colorimetric analysis showed that administration of Astaxantine and Donalella enriched diet to fish led to a significant effect on mean L*, mean a*, mean b* (P>0.05). a* value were significantly increased in Astaxantine and Donaliella groups compare to Controls (P>0.05). L* value was significantly decreased in Astaxantine group (P>0.05). b* value significantly decreased in donaliella group compare to other groups (P>0.05).Cab significantly increased in Astaxantine group compare to other groups (P>0.05). Hab were significantly increased in Astaxantine and Donaliella groups compare to Controls (P>0.05). It can be concluded that Astaxantine and Donaliella can increased some skin reddish hue in Astronotus ocellatus.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مهنوش مشعل چی | mahnoush mashalchi
sciences and research branch, islamic azad university, ahvaz, iran
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات خوزستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

مجتبی علیشاهی | mojtaba alishahi
shahid chamran university of ahvaz, ahvaz, iran
دانشگاه شهید چمران اهواز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)

مهران جواهری بابلی | mehran javaheri baboli
islamic azad university, ahvaz, iran
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهواز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی اهواز (Islamic azad university of ahvaz)

محمدامین حجازی | mohamad amin hejazi
agriculture biotechnology research institute of iran
پژوهشکده بیوتکنولوژی جهاد کشاورزی غرب و شمال غرب کشور، تبریز


نشانی اینترنتی http://jmb.iauahvaz.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-151-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/895/article-895-186882.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات