|
زیست شناسی ایران، جلد ۲۵، شماره ۴، صفحات ۶۰۶-۶۱۷
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی اثر محلول پاشی اسید آمینه های آزاد بر برخی ویژگیهای کیفی و کمی پسته (Pistachia vera L.) رقم فندقی |
|
چکیده فارسی مقاله |
در تحقیق انجام شده، تأثیر محلول پاشی اسید آمینههای همراه با سه عنصر غذایی مهم شامل نیتروژن، فسفر و پتاسیم بر پسته رقم فندقی در باغهای مؤسسه تحقیقات پسته کشور، ایستگاه کرمان، مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به صورت بلوک کامل تصادفی با 5 تیمار در سه تکرار انجام گردید. سپس پارامترهای مختلف شامل تغییرات سطح برگ، میزان تعرق و هدایت روزنه ای درصد خندانی میوه، درصد میوه های پوک، وزن کل میوه و برخی پارامترهای دیگر سنجش گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 12.0 در سطح معنیدار 5 درصد آنالیز آماری شدند. جهت مقایسه متغیرها از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون دانکن استفاده گردید. نتایج نشان داد که به طور کلی تیمار اسیدآمینه دارای تأثیر مثبتی بر رشد، عملکرد و کیفیت میوه پسته رقم فندقی در مقایسه با شاهد در سطح معنی دار 5 درصد بوده است. تیمار اسید آمینه حاوی عناصر غذایی باعث افزایش معنی دار وزن کل میوه نسبت به شاهد گردید. بنابراین نتیجه می شود که استفاده از محلولهای اسید آمینه دارای عناصر غذایی می تواند محصول پسته رقم فندقی را از لحاظ کیفیت و کمیت بهبود بخشد. این روش محلول پاشی می تواند روش مناسبی برای جایگزینی کودهای مختلف پسته باشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
محلول پاشی، اسید آمینه آزاد، پسته، تعرق و خندانی میوه، |
|
عنوان انگلیسی |
Evaluation of foliar treatment of free amino acids effect on some of quantitive and qualitive parameters in pistachio (Pistachia vera L.) Ohadi (Fandoghi) cultivar |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
In last research, effects of foliar amino acid solution application with or without three important macro elements such as nitrogen, phosphorus and potassium was evaluated on leaf of pistachio plants, Ohadi cultivar in Iranian research institute of pistachio, Kerman station. The experiment was carried out in statistical design full random blocks (RCBD) contain five treatments and three replicates. After treatments of solutions, different parameters such as leaf area, stomata transpiration and conductance rate, percentage of fruit Shell Indehiscence, percentage of empty fruits, total weight of fruit, in leaf and fruit, and other some parameters was determined. The data were analyzed by using statistical software SPSS version 12.0 on 5% significance level statistically. For comparison of variables one-way ANOVA and Duncan test was used. Results show that in general, amino acid treatments has positive effect on growth, function and quality of pistachio, Ohadi cultivar fruit in comparison control on 5% significance level. Amino acid treatments containing nutritional elements cause increasing of total weight of fruit than control significantly. Therefore, it is results that application of amino acid solutions containing macro elements (NPK) as spraying form on leaf surface, can increases quality and quantity pistachio cultivar Ohadi production. This manner of foliar application of solutions can be suitable method for different pistachio fertilizers that used via addition to soil. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
|
|
نشانی اینترنتی |
http://ijbio.ir/article_157_37.html |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|