یافته، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۷-۱۳

عنوان فارسی بررسی اثرات درمانی سرکه و آبغوره روی هایپرلیپیدمی در مقایسه با لواستاتین
چکیده فارسی مقاله مقدمه: هایپرلیپیدمی و خصوصاً افزایش کلسترول خون یک ریسک فاکتور مهم بیماریهای قلب و عروق می باشد. انواع مختلفی از داروها، با عوارض فراوان جهت درمان هایپرلیپیدمی وجود دارد.یک دسته از رایج ترین آنها در درمان هایپرکلسترولمی استاتین ها و خصوصا لواستاتین می باشد. سرکه سیب و آبغوره نیز به عنوان دو ترکیب طبیعی در رژیم غذایی می توانند در درمان هایپرلیپیدمی مؤثر باشند.هدف از انجام این مطالعه تعیین کارایی و اثرات درمانی سرکه سیب و آبغوره در مقایسه با لواستاتین، روی هایپرلیپیدمی می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه که از نوع کارآزمایی بالینی بود سه گروه 25 نفری شامل افراد 40 تا 65 سال با هایپرلیپیدمی که ویژگیهای فردی از جمله وزن، نوع رژیم غذایی غالب، سابقه پزشکی، سطح فعالیت فیزیکی و سطح سرمی چربیهای خون مشابه داشتند، به طور تصادفی در سه گروه مورد مطالعه قرار گرفتند. قبل از مداخله درمانی، سطح سرمی چربیهای خون پایه در بیماران سنجش گردید. برای گروه اول، سرکه سیب با دوز 10 سی سی دوبار در روز، نیم ساعت قبل از نهار و شام به مدت چهار هفته و برای گروه دوم آبغوره با دوز مشابه و به مدت چهار هفته، برای گروه سوم قرص لواستاتین با دوز20 میلی گرم روزانه به مدت چهار هفته تجویزگردید. در حین درمان، بیماران از هیچگونه دارو یا ترکیب دیگری که روی مقادیر چربیهای خون تأثیر گذار باشد، استفاده نمی کردند. سطح سرمی چربیهای خون در پایان هفته دوم و هفته چهارم در هر سه گروه اندازه گیری شد و درنهایت اطلاعات بدست آمده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمونهای آماری ANOVA، Bonferroni، TUKEY و همبستگی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتیجه گیری: سرکه سیب به عنوان جزء ساده ای از رژیم غذایی، در کاهش سطح چربیهای نامطلوب خون و درمان هایپرلیپیدمی تقریبا به اندازه لواستاتین مؤثر است. آبغوره نیز تا حدودی سطح کلسترول را کاهش می دهد ولی تأثیر آن به مراتب کمتر از سرکه سیب می باشد. یافته ها: در گروه تحت درمان با سرکه سیب، بین سطح سرمی کلسترول، LDL-C و HDL-C قبل از درمان،با سطوح سرمی آنها دو هفته و چهارهفته بعد از درمان، اختلاف معنی داری وجود داشت. در رابطه با گروه تحت درمان با لواستاتین و گروه تحت درمان با آبغوره نیز نتایج مشابه بدست آمد (001/0p
کلیدواژه‌های فارسی مقاله هایپرلیپیدمی، سرکه، آبغوره، لواستاتین

عنوان انگلیسی Efficacy of apple cider vinegar and verjuice in the treatment of hyperlipidemia compared with lovastatin
چکیده انگلیسی مقاله Background: Hyperlipidemia and especially hypercholesterolemia is a known risk factor for cardiovascular morbidity and mortality. There are several types of drugs with different side effects, to lower blood lipid levels. Statins are the most commonly used drugs for treating high LDL cholesterol level. Apple cider vinegar and verjuice as old folk remedies claimed to have been beneficial in treating a long list of Medical ailments for at least 10,000 years. The purpose of this study was to examine the efficacy and safety of apple cider vinegar and verjuice, in treating hyperlipidemia in compare with Lovastatin. Materials and methods: This prospective randomized clinical trial was done on 3 groups. In each groups, 25 healthy subjects [13 men and 12 women aged 40-60, with hyperlipidemia (total cholesterol, 250-390 mg/dl LDL cholesterol, 120-250 mg/dl Triglycerides, 210-380 mg/dl and HDL cholesterol 30- 60 mg/dl)] who were not being treated with any drug or agent known to affect plasma lipids concentrations, participated. Pair matching was performed for patients in 3 groups. A fasting blood sample was taken for all subjects to detect the concentrations of lipids before treatment. One group was treated with apple cider vinegar (5 cc twice a day for 4 weeks, 30 minutes before lunch and dinner). Another group was treated with verjuice with the same dosage. In the third group, subjects received either 20 mg Lovastatin daily for 4 weeks or all of the subjects instructed to consume a same diet during the study. Lipid measurement was performed after 2 and 4 weeks. Pair wise comparisons for each variable between weeks 2 and 4 and baseline were carried out for each treatment group and between groups. Results: In all treatment groups, total cholesterol and LDL concentrations decreased significantly (P < 0.001) and HDL concentration increased significantly (P < 0.001). A 2 weeks treatment with vinegar, verjuice and lovastatin resulted in a mean decrease of 16%, 5% and 21% in total cholesterol. A 4 weeks treatment resulted in a mean decrease of 25%, 8% and 26% respectively. Treatment with vinegar, verjuice and lovastatin for 2 weeks resulted in a mean increase of 20%, 7% and 28% and for 4 weeks resulted in a mean increase of 35%, 8 % and 36% of HDL-C, respectively. Conclusion: Apple cider vinegar and verjuice have a significant effect on treatment of hyperlipidemia and especially vinegar has effects like lovastatin on hyperlipidemia, though vinegar and verjuice are two old folk remedies without Statins' side effects. It seems that apple cider vinegar could be a valuable alternative for lovastatin in the treatment of hyperlipidemia.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Apple Cider Vinegar, Verjuice, Hyperlipidemia, Lovastatin

نویسندگان مقاله سلیمان جافریان | seleiman jaferian
دانشگاه علوم پزشکی لرستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)

امیر خشایار ورکوهی | amir khashayar varkoohi
دانشگاه علوم پزشکی لرستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)

محمد جواد طراحی | mohammad javad tarahi
دانشگاه علوم پزشکی لرستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-301&slc_lang=en&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات