|
یافته، جلد ۱۱، شماره ۳، صفحات ۳۱-۳۹
|
|
|
عنوان فارسی |
مقایسه تاثیر رژیم غذایی کاهش وزن پرپروتئین – کم چربی با رژیم استاندارد در کنترل وزن |
|
چکیده فارسی مقاله |
چاقی یکی از مهمترین مشکلات تغذیه ای دنیاست. رژیمهای کم کالری مناسب بهترین راه برای کاهش وزن محسوب می شود. هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر دو نوع رژیم غذایی محدودیت انرژی در کاهش وزن بود مواد و روش ها: 76زن 55-22 ساله سالم به طور تصادفی در دو گروه : 37 نفردریافت کننده رژیم استاندارد (55% کربوهیدرات، 15% پروتئین، 30% چربی) و 39 نفر دریافت کننده رژیم پرپروتئین- کم چربی (55% کربوهیدرات، 25% پروتئین و 20% چربی) به مدت 3 ماه مورد مطالعه قرار گرفتند. میزان محدودیت کالری در هر دو گروه 1000 کالری کمتر از نیاز روزانه بود. در پایان هر ماه بیماران ویزیت گردیده و انرژی رژیم غذایی تعدیل می گردید. متغیرهای نمایه توده بدنی، دور کمر، دور باسن و وزن در ابتدا و انتهای مطالعه محاسبه و اندازه گیری شد. یافته ها: مقدار BMI در گروه استاندارد و پرپروتئین به ترتیب :96/0±43/4 و 76/0±15/4 کیلوگرم بر متر مربع کاهش داشت. میزان کاهش وزن در گروه استاندارد 04/2 89/10 و در گروه پرپروتئین 73/1 48/10 بود. نسبت دور کمر به باسن در دو گروه استاندارد و پرپروتئین به ترتیب 014/0±020/0 و 014/0±018/0 کاهش داشت. این تفاوتها بین دو گروه معنی دار نبود. بحث و نتیجه گیری: هر دو نوع رژیم غذایی در کاهش نمایه توده بدنی، وزن، دور کمر، دور باسن و نسبت دور کمر به باسن موثر بودند. بنابراین می توان از رژیم پرپروتئین –کم چربی نیز بعنوان جایگزین رژیم استاندارد استفاده نمود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
The comparison of effects of high protein-low fat diet, and standard diet on weight loss |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Obesity is one of the most important problems in the world. Suitable low calorie diets are among the best ways for weight loss. The aim of this study was to determine the effects and comparison of two kinds of low-calorie diets on weight loss. Materials and Methods: Seventy- six health women (20-55 yrs old) were randomly divided into two groups for 3 months: 39 subjects in standard diet group (SD) (carbohydrate 55%, fat 30%, protein 15%), and 37 persons in high protein-low fat diet group (HPD) (carbohydrate 55%, fat 20%, protein 25%). Energy intake was 1000 kcal less than the daily needs in the two groups. In the beginning and at the end of each month the subjects were visited and food diet energy was adjusted. In the beginning and finally BMI, waist circumference, hip circumference, and waist to hip ratio were measured. Results: BMI decreased 4. 43±0.96 v. s 4. 15±0.76 in SD and HPD groups, respectively. The amount of weight loss was 10. 89 2.04 in SD and 10. 48 1.73 in HPD. Waist to hip ratio decreased 0. 02±0.014 v. s 0. 018±0. 014 in SD and HPD, respectively. For all variables there was no significant difference between two groups. Conclusion: Both low calorie diets (SD and HPD) decreased weight and other obesity indices. Therefore, HPD may be a suitable substitution for standard diet. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
ابراهیم فلاحی | ebrahim falahi خرم آباد، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی لرستان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)
الهام خزایلی | elham khazaeli دانشگاه علوم پزشکی لرستان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)
فرزاد ابراهیم زاده | farzad ebrahimzadeh دانشگاه علوم پزشکی لرستان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-87&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
1 |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|