|
یافته، جلد ۱۵، شماره ۲، صفحات ۳۳-۴۱
|
|
|
عنوان فارسی |
اسید گالیک حافظه و درد را در موش های صحرایی نر دیابتی بهبود میبخشد |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: عوارض دیابت ممکن است ناشی از تولید رادیکالهای آزاد باشد که سبب بروز مشکلات حافظه میشود و ابتلا به زوال عقل را افزایش میدهد. هم چنین افراد دیابتی در معرض خطر دردهای عصبی هستند. اسیدگالیک دارای خواص آنتیاکسیدانی و ضد رادیکالهای آزاد است. در این مطالعه اثر تجویز اسیدگالیک ، بر حافظه اجتنابی غیرفعال و درد در موشهای دیابتی بررسی گردید. مواد و روشها: حیوانات به گروههای کنترل (سالم)، دیابتی با STZ (mg/kg60)، 3 گروه سالم و 3 گروه دیابتی که به مدت دو هفته اسید-گالیک (mg/kg 10، 50 و100) را به روش گاواز دریافت کردند ، تقسیم شدند. میزان قندخون با خونگیری از ناحیه دم اندازهگیری شد. بحث و نتیجهگیری: با توجه به یافته های این تحقیق اسیدگالیک احتمالاً با اثر آنتیاکسیدانی قوی منجر به جاروب رادیکالهای آزاد و کاهش عوارض ناشی از دیابت از جمله درد می گردد و احتمالاً بر مسیرهای عصبی حافظه در نواحی خاص مغز اثر می کند و سبب بهبود حافظه در موشهای سالم و دیابتی می شود. یافتهها: یافتهها کاهش معنیدار حافظه (تأخیر در پایین آمدن از سکو) در گروه دیابتی در تمامی روزها به جز روز یادگیری (P≤0.01) را نشانداد. دوز 50 اسیدگالیک افزایش معنیداری در حافظه موشهای غیردیابتی در روز اول(P≤0.01)، سوم و هفتم(P≤0.05) و نیز دوز 10 در روز اول (P≤0.05) ایجادنمود. هم چنین افزایش معنیدار حافظه روز اول(P≤0.01)، سوم و هفتم(P≤0.05) گروههای دیابتی دریافت-کننده دوز 50 و10 اسید گالیک مشاهدهگردید. در رفلکس دورکشیدن دم( تاخیر در پرتاب دم) از کانون درد کاهش معنیداری(P≤0.01) در گروه دیابتی مشاهده شد و تنها در گروه دریافت کننده دوز 50 اسیدگالیک، افزایش معنیداری(P≤0.01) در تاخیر در پرتاب دم مشاهده گردید. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
دیابت، اسید گالیک ، درد، حافظه، موش صحرایی. |
|
عنوان انگلیسی |
Gallic acid improves the memory and pain in diabetic rats |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Complications of diabetes can be caused by the production of free radicals, which lead to memory problems and increase the risk of dementia. Diabetics are at risk of nervous pains. Gallic acid has antioxidant properties and activity against free radicals. In this study the effect of oral administration of Gallic acid, were examined on passive avoidance memory and pain in diabetic rats. Materials and Methods: Rats were divided into control, diabetes with STZ (60mg/kg), 3-groups of control and 3groups of diabetic rats and received Gallic acid (10, 50&100 mg/kg oral, for two weeks). Blood glucose levels were measured from tail. Results: Results showed a significant reduction in memory (delayed coming down from the podium) in the diabetic group all days except day of learning (P≤0.01). Dose of 50 mg/kg Gallic acid caused a significant increase in non-diabetic rats on the first day of memory (P≤0.01), third and seventh (P≤0.05) and dose of 10 mg/kg on the first day (P≤0.05). Compared with diabetic group a significant increase was observed in the first day (P≤0.01), third and seventh (P≤0.05) in diabetics receiving doses of 50 and 10mg/kg Gallic acid. The reflex for tail pulling away from the center of pain was significantly lower (P≤0.01) in the diabetic group. And only the dose of 50 caused a significant increase in the diabetic group (P≤0.01). Conclusion: Probably Gallic acid with strong antioxidant effect led to scavenge free radicals and reduced the complications of diabetes, including pain and may have effects on neural pathways in specific brain regions and has led to improved memory in normal rats and diabetic. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Diabetes, Gallic acid, Pain, Memory. |
|
نویسندگان مقاله |
مریم رفیعی راد | maryam rafieirad department of biology, islamic azad university, izeh branch, izeh, iran گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی ایذه (Islamic azad university of izeh)
سعید ولی پور چهارده چریک | saeed valipour chardahcherik department of biology, islamic azad university, izeh branch, izeh, iran گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی ایذه (Islamic azad university of izeh)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-420&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|