|
یافته، جلد ۱۵، شماره ۲، صفحات ۵-۱۴
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی میزان ویتامین ث، اسیدهای آلی، ترکیبات فرار و معطر میوه سیب (Malus domestica Borkh) ارقام زرد و قرمز لبنانی در استان لرستان |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: سیب مهمترین میوه مصرفی در تعداد زیادی از کشورهای جهان می باشد و اهمیت بسیار زیادی در رژیم غذایی و سلامت فرد دارد. این تحقیق با هدف تعیین میزان ویتامین ث (اسید اسکوربیک)، اسیدهای آلی غالب (اسید سیتریک و مالیک)، و ترکیبات فرار و معطر میوه سیب ارقام زرد و قرمز لبنانی در شهرستانهای خرم آباد و بروجرد انجام گرفت.مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی نمونههای میوه مورد نیاز در اواخر شهریورماه سال 1387 جمع آوری شد. برای این منظور از هر درخت که به عنوان یک واحد آزمایشی محسوب شد و تعداد 5 عدد سیب در مرحله بلوغ فیزیولوژیکی چیده شد. ترکیبات فرار و معطر با استفاده از روش جدید ریز استخراج با فاز جامد از فضای فوقانی – مافوق صوت (SPME GC/MS)، میزان اسید آسکوربیک (ویتامین ث) با استفاده از روش 2 ،6- دی کلروفنل اندوفنل و میزان اسیدهای آلی میوه (اسید مالیک و سیتریک) به روش تیتراسیون اندازهگیری شد.یافتهها: مقدار اسید اسکوربیک در سیب قرمز و زرد به ترتیب 49/9 و 09/9 میلی گرم در 100 گرم و در مجموع 29/9 میلی گرم در 100 گرم بود. مقدار اسید مالیک در سیب قرمز و زرد به ترتیب 26/0 و 27/0 و اسید سیتریک در هر دو نوع سیب 28/0 میلی گرم در 100 گرم بود . اسیدیته سیب قرمزدر حدود 4 و سیب زرد 7/3 بود. سیب قرمز دارای اسیدیته بیشتری نسبت به سیب زرد بود. از نظر مواد فرار بیشترین فراوانی در بین سیب قرمز و زرد مربوط به فارنسین بود.بحث و نتیجهگیری: در مجموع سیب استان لرستان دارای اسید اسکوربیک در حدود سه برابر مقدار موجود در جدول ترکیبات مواد غذایی ایران است. از نظر اسید مالیک و سیتریک تفاوت معنی داری بین سیب زرد و قرمز وجود نداشت. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
سیب، ارزش غذایی، مواد فرار، ویتامین ث، اسیدهای آلی، لرستان. |
|
عنوان انگلیسی |
The determination of vitamin C, organic acids, phenolic compounds concentration of Red and Golden delicious apple grown in Lorestan province |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Apple is the most consumed fruit in many countries of the world and has very important role in individual's diet and health. The aim of this study was to determine the vitamin C (Ascorbic acid), organic acids (citric acid and malic acid), and phenolic compounds concentrations of apple cultivars grown in Khorramabad and Boroujerd cities. Materials and Methods: At this cross-sectional study, fruit samples were collected at the middle of 2008 (September). For this reason each tree calculated as trial unit and 5 apples were picked at the physiological puberty period. Phenolic compounds concentrations were measured by a new method using solid phase micro extraction of the upper atmosphere - supersonic (SPME GC / MS), Ascorbic acid concentrations were gained by 2, 6-dichlorophenol-indophenol method, and organic acids concentrations were calculated by Titration method. Results: Ascorbic acid concentrations in Red and Golden delicious apples were 9.49 and 9.09 mg and 9.29 mg in total per 100 grams. Malic acid concentrations in Red and Golden delicious apples were 0.26 and 0.27 and citric acid concentrations in Red and Golden delicious apples were 0.28 mg per 100 grams in both cultivars. Acidity of Red delicious was 4 and Golden delicious was about 3.7. The acidity of Red delicious was higher than the Golden one. α-farensene was the most phenolic compound in both cultivars. Conclusion: Finally, apple cultivars grown in Lorestan have 3 times more ascorbic acid than the amount which mentioned in Iranian Food Consumption Table. There were no significant relation about malic and citric acid in both cultivars. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
ابراهیم فلاحی | ebrahim falahi razi herbal medicines research center, lorestan university of medical sciences, khorramabad, iran مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان ، خرم آباد، ایران. سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)
علیرضا غیاثوند | alireza ghiasvand lorestan university, khorramabad, iran گروه شیمی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران. سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه لرستان (Lorestan university)
فرزاد ابراهیم زاده | farzad ebrahimzadeh department of public health, faculty of health and nutrition, lorestan university of medical sciences, khorramabad, iran گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران. سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)
امیرحسین خلخالی راد | amir hosein khalkhali rad department of nutrition, faculty of health amp; nutrition, lorestan university of medical sciences, khorramabad, iran, amirhossein.khalkhalirad@yahoo.com گروه علوم تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان ، خرم آباد، ایران. سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-417&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
1 |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|