یافته، جلد ۱۵، شماره ۳، صفحات ۹۵-۱۰۴

عنوان فارسی اثر ماست پروبیوتیک بر پروتئین واکنشی C سرم و قند خون در بیماران دیابتی نوع دو
چکیده فارسی مقاله مقدمه: التهاب در پیشرفت دیابت و بیماری‌های قلبی- عروقی ناشی از آن نقش مهمی ایفا می‌کند. مطالعه‌ حاضر با هدف بررسی اثرات ماست پروبیوتیک بر قند خون و عامل التهابی پروتئین واکنشی C در بیماران دیابتی نوع دو انجام گرفت. بحث و نتیجه‌گیری: مصرف ماست پروبیوتیک به عنوان درمان کمکی به بیماران دیابتی نوع دو قابل توصیه است. یافته‌ها: دریافت ماست پروبیوتیک منجر به کاهش معنی‌دار غلظت سرمی پروتئین واکنشی C شد (05/0 > P). غلظت قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله در گروه ماست پروبیو مصرف ماست پروبیوتیک به عنوان درمان کمکی به بیماران دیابتی نوع دو قابل توصیه است. تیک در مقایسه با گروه شاهد بعد از مداخله به طور معنی‌داری پایین‌تر بود (05/0 > P). مواد و روش‌ها: این کارآزمایی بالینی تصادفی دوسو کور روی 60 بیمار دیابتی نوع دو (23 مرد و 37 زن) در بیمارستان سینای تبریز انجام گرفت. افراد گروه آزمون، روزانه 300 گرم ماست پروبیوتیک حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس LA-5 و بیفیدوباکتریوم لاکتیس BB-12 و افراد گروه شاهد، روزانه 300 گرم ماست معمولی به مدت 6 هفته دریافت نمودند. دریافت‌های غذایی، شاخص‌های تن سنجی و شاخص‌های بیوشیمیایی در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه گیری شدند. تحلیل آماری با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمون‌های تی زوجی و تحلیل کوواریانس انجام شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effects of probiotic yoghurt on C-Reactive Protein in type 2 diabetic patients
چکیده انگلیسی مقاله Background: Chronic inflammation plays a major role in the progression of diabetes and its cardiovascular complications. The aim of the present study was to investigate the effects of probiotic yoghurt on blood sugar and C-Reactive Protein concentration as inflammatory factor in type 2 diabetic patients. Materials and Methods: This double-blind, randomized clinical trial was conducted on 60 type 2 diabetic patients (23 males and 37 females) in Sina hospital in Tabriz. Subjects in intervention group consumed daily 300 gram of probiotic yoghurt containing Lactobacillus acidophilus LA-5 and Bifidobacterium lactis BB-12 and subjects in control group consumed daily 300 gram of conventional yoghurt for 6 weeks. Dietary intakes, anthropometric measurements and biochemical parameters were measured at the baseline and at the end of the study. Statistical analyses were performed by SPSS software using analysis of covariance and paired samples T-test. Results: Probiotic yoghurt consumption significantly decreased C-Reactive Protein concentration (P< 0.05).The mean fasting blood sugar and glycosylated hemoglobin were significantly lower in probiotic yoghurt group compared with the control group after intervention (P< 0.05 Conclusion: Consumption of probiotic yoghurt improved C-Reactive Protein concentration in type 2 diabetic patients. Probiotic yoghurt consumption is recommended as auxiliary therapy in type 2 diabetic patients.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله هانیه السادات اجتهد | hanoyesadat ejtahed
دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)

جواد مهتدی نیا | javad mohtadi nia
faculty of health and nutrition, tabriz university of medical sciences, tabriz, iran
گروه علوم تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)

عزیز همایونی راد | aziz homayouni rad
دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)

میترا نیافر | mitra niafar
دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)

محمد اصغری جعفرآبادی | mohamad asghari jafarabadi
دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-441&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات