|
یافته، جلد ۱۶، شماره ۳، صفحات ۷۰-۷۷
|
|
|
عنوان فارسی |
تعیین میزان مایکوتوکسین زیرالنون در آرد نانواییهای شهر خرم آباد به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: زیرالنون یک مایکوتوکسین استروژنیک است که توسط چندین گونه از قارچ های فوزاریومی تولید می شود و به دلیل اثرات استروژنیک قوی و رخداد گسترده آن، مورد توجه خاصی قرار گرفته شده است. گندم و آرد آن یکی از مهمترین منابع غذایی انسان میباشند که ممکن است توسط زیرالنون آلوده شوند. بنابراین این مطالعه برای تعیین میزان آلودگی آرد گندم به زیرالنون انجام شد. بحث و نتیجهگیری: اگر چه میانگین غلظت زیرالنون در نمونه ها پایین تر از ماکزیمم سطح توصیه شده بوسیله کدکس بود، ولی وجود مقادیر زیرالنون در این نمونه ها، نیاز بهبود شرایط نگهداری به منظور کاهش سطح آلودگی زیرالنون در گندم را معلوم می دارد. مواد و روشها: پس از استخراج زیرالنون از نمونه های آرد گندم با حلال استخراجی استونیتریل- آب ، مرحله خالص سازی سم بر پایه ستون های ایمونوافینیتی انجام گرفت. نمونه ها به کمک دستگاه HPLC با استفاده از ستون 18C با ابعاد mm 6/4×250 و اندازه ذرات µm 5 ، آشکارساز فلورسانس، فازمتحرک مخلوط استونیتریل و آب (3 به 2) با سرعت جریان ml/min 1 آنالیز شدند. یافتهها: نتایج مطالعه نشان دادکه در 5 درصد از نمونه های آرد، سطوح زیرالنون بالاتر از حد مجاز 200 میکروگرم بر کیلوگرم میباشد. میانگین غلظت زیرالنون در نمونه ها 54 میکروگرم بر کیلوگرم بود. حد تشخیص و حد کمی بودن توسط این روش به ترتیب 5/3 و 10 میکروگرم بر کیلوگرم بود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
The determination of zearalenone levels in wheat flour of bakeries in Khorramabad city by high performance liquid chromatography |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background : Zearalenone is an estrogenic mycotoxin produced by several Fusarium species and is of particular interest because of its widespread occurrence and strong estrogenic effects. Wheat and its flour is amongst the most important food and feeds sources that may become contaminated with zearalenone. Therefore, this study was carried out to determine the zearalenone concentration in wheat flour. Materials and Methods: After extraction of zearalenone from wheat flour samples with extraction solvent acetonitrile - water, toxin purification step was conducted using immunoaffinity columns. Samples were analyzed by HPLC using C18 column (250 mm × 4.6 mm ID, 5µm) with a fluorescence detector, mobile phase of acetonitrile-water (3:2 v/v) at flow rate of 1ml/min. Results: Results of the study showed that the level of found zearalenone in 5% of the samples was higher than maximum level of 200 μg/kg. The mean concentration of zearalenone in samples was 54 µg/kg. LOD and LOQ of this method were 3.5 and 10 ng/g respectively. Conclusion: Although the mean concentration of zearalenone in investigated wheat flour samples was lower than the maximum level recommended by the Codex Alimentations, but high incidence of zearalenone in these samples indicates the need for improving storage conditions in order to reduce the incidence and level of zearalenone contamination in samples |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Zearalenone, Wheat, Immunoaffinity column, HPLC |
|
نویسندگان مقاله |
غلامرضا هوشمند | gholamreza houshmand faculty of pharmacy, jundishapur university of medical sciences, ahvaz, iran دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز، ایران. سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
مهدی گودرزی | mahdi goudarzi lorestan university, lorestan, iran, gmehdi_787@yahoo.com دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز، ایران. سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
بهاره گودرزی | bahareh goudarzi faculty of pharmacy, jundishapur university of medical sciences, ahvaz, iran دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه لرستان (Lorestan university)
محمدرضا رشیدی نوش آبادی | mohamadreza rashidi nooshabadi faculty of pharmacy, jundishapur university of medical sciences, ahvaz, iran دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز، ایران. سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
عیسی مطهری تبار | esa motaharitabar faculty of pharmacy, jundishapur university of medical sciences, ahvaz, iran دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز، ایران. سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
نوشین اسد مسجدی | nooshin asad masjedi faculty of pharmacy, jundishapur university of medical sciences, ahvaz, iran دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز، ایران. سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1280-20&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
1 |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|