دانش گیاه پزشکی ایران، جلد ۴۴، شماره ۲، صفحات ۲۹۹-۳۰۵

عنوان فارسی کنترل بیولوژیک بیماری‌ پوسیدگی آلترناریایی گوجه‌فرنگی توسط استرین‌های Bacillus subtilis UTB۹۶ و Pseudomonas fluorescens UTPf۶۸
چکیده فارسی مقاله میوه‌های گوجه‌فرنگی هم در مزرعه و هم در انبار در معرض پوسیدگی‌های میکروبی پس از برداشت قرار دارند. در این پژوهش پس از جداسازی عوامل پوسیدگیگوجه‌فرنگی، دو باکتری بیوکنترل Bacillus subtilis UTB96 و Pseudomonas fluorescens UTPf68 که تولید نیمه‌انبوه آنها در بیوراکتور صنعتی با موفقیت به انجام رسیده بود، در دو حالت کشت متقابل و بررسی روی میوه‌ها، بر این بیمارگرها بررسی شدند.طبق نتایج به‌دست‌آمده از کشت متقابل، باکتری B. subtilis UTB96 توانست به‌ترتیب به میزان 7/68 و 7/81 درصد از رشد قارچ‌های Alternaria alternata و Penicillium sp. جلوگیری کند. همچنین باکتری P. fluorescens UTPf68 نیز به‌ترتیب به میزان 2/62 و 3/24 درصد از رشد میسلیوم قارچ‌های A. alternata و Penicillium sp.جلوگیری کرد. همچنین نتایج نشان داد که این باکتری‌ها تأثیر خوبی در جلوگیری از رشد قارچ A. alternata روی گوجه‌فرنگی دارند. تا آنجا که باکتری B. subtilis UTB96 توانست 5/92 درصد از رشد قارچ A. alternataجلوگیری کند. باکتری P. fluorescens UTPF68 نیز به میزان 5/76 درصد از رشد میسلیوم قارچ‌ A. alternata و ایجاد پوسیدگی روی گوجه‌فرنگی جلوگیری کرد. نتایج این پژوهش به همراه تحقیقات تکمیلی‌ دربارۀ این باکتری‌های مفید می‌تواند به توسعه و کاربردی شدن کنترل بیولوژیک بیماری‌های پس ‌از‌ برداشت کمک کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Biological Control of Alternaria Rot of Tomato byTwo Bacterial Strains, Pseudomonas fluorescens UTPf68, and Bacillus subtilis UTB96
چکیده انگلیسی مقاله Poor packaging and improper management causes fruits get bruised and squeezed, allowingfor different types of rots to develop when the necessary favorable growth conditions available.Tomato fruit is beset with problems of both field and storage rot. Throughout the presentstudy, two biocontrol bacteria Pseudomonas fluorescens UTPf68, and Bacillus subtilis UTB96the large scale production of which had been successfully carried out in industrial bioreactorwere tested against some isolated tomato post harvest pathogens, in eitherin vitroor in vivoconditions. AlphaDual culture results indicated that B. subtilis UTB96 inhibited mycelialgrowth of Alternaria alternata and of Penicillium spp. for about 68.7 and 81.7 percentrespectively. Also, P. fluorescens UTPf68 was shown to prevent the mycelial growth of A.alternata and of Penicillium spp. by about 62.2 and 24.3 percent respectively. A substantialpotential of the bacterial strains, in preventing the growth of fungus A. alternata on tomatofruit was finally observed. The bacterium B. subtilis UTB96 reduced rot development oftomato fruits caused by A. alternate for about 92.5 percent. Meanwhile, bacterium P.fluorescens UTPf68 inhibited the mycelial growth of the postharvest pathogen A. alternata ontomato fruits by about 76.5 percent. The results of this study plus future complementaryresearches can help the development and application of large scale biological control intendedto reduce the post harvest incidence of diseases.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سلیمان قاسمی |
محقق شرکت فن آوری زیستی طبیعت گرا - کرج

مسعود احمد زاده |
استاد، گروه گیاه پزشکی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

سیاوش ترابی |
محقق شرکت فن آوری زیستی طبیعت گرا - کرج


نشانی اینترنتی http://ijpps.ut.ac.ir/article_36678_127e253c8bc49ce2954361351a605018.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات