این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
دانش گیاه پزشکی ایران
، جلد ۴۶، شماره ۱، صفحات ۱۱۹-۱۲۹
عنوان فارسی
اثر سه سویۀ Pseudomonas fluorescens بر کلروفیل، کارتنویید و سه عنصر غذایی در ژنوتیپهای لوبیای معمولی تلقیحشده با ویروس موزاییک زرد لوبیا (Bean yellow mosaic virus)
چکیده فارسی مقاله
ویروس موزاییک زرد لوبیا (Bean yellow mosaic virus, BYMV) یکی از ویروسهای مهم خسارتزاست که مدیریت آن به علت دامنۀ میزبانی وسیع و ناقلان زیاد، همواره مشکلزا بوده است. در این پژوهش برای کنترل این ویروس در 16 ژنوتیپ مختلف لوبیای معمولی از سه سویۀ CHA0، VUPF5 و VUPF5Δ باکتری Pseudomonas fluorescensاستفاده شد. بذرهای لوبیا قبل از کشت با سوسپانسیونی به میزان cfu/cc 108 از سویههای باکتری آغشته شدند. این آزمون در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و سه تکرار انجام گرفت. در همۀ تیمارها بهجز شاهد سالم، بوتهها در مرحلۀ دوبرگی با یک سویۀ BYMV به طریق مکانیکی مایهزنی شدند و پس از برداشت بوتههای لوبیا، میزان کلروفیل a، b، کلروفیل کل، کارتنوییدها و سه عنصر غذایی روی، منیزیم و آهن ارزیابی شد. نتایج نشان داد که سویههای باکتریایی توانستند در بسیاری از ژنوتیپها میزان کلروفیل a، b، کلروفیل کل، کارتنوییدها، روی، منیزیم و آهن را بهصورت معناداری نسبت به شاهد آلوده به ویروس افزایش دهند. در مجموع در میان سه سویه، VUPF5Δ و CHA0 مؤثرتر از VUPF5 بودند و بهترین اثر مربوط به سویۀ VUPF5Δ بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The effects of three Pseudomonas fluorescens strains on chlorophyll, carotenoid and three nutritional elements in common bean genotypes inoculated with Bean yellow mosaic virus
چکیده انگلیسی مقاله
Bean yellow mosaic virus (BYMV) is one of the most difficult to manage viruses because of having a wide host range and numerous vectors. In this survey the effect of three bacterial strains of Pseudomonas fluorescens, including CHA0, VUPF5 and ΔVUPF5 on BYMV in 16 common bean genotypes has been investigated. Common bean seeds were saturated with suspension of bacterial strains with concentration of 108 cfu/cc before cultivating. The experiment was performed in a completely coincidence model with three replications. Afterwards, all plants except controls were mechanically inoculated with a BYMV isolates. Finally, the concentration of chlorophyll a/b, total chlorophyll, carotenoid and three nutritional elements including Mg, Zn and Fe in common bean genotypes were determined. The results revealed that the mentioned strains could significantly reduce viral damages in most of genotypes. In general, ΔVUPF5 isolate had the best biocontrol effect among three selected bacteria.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
عبدالله معصومی |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشگاه ولی عصر رفسنجان، کرمان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ولی عصر رفسنجان (Valiasr university)
ثمین حسینی |
استادیار، دانشگاه ولی عصر رفسنجان، کرمان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ولی عصر رفسنجان (Valiasr university)
روح الله صابری ریسه | saberi riseh
استادیار، دانشگاه ولی عصر رفسنجان، کرمان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ولی عصر رفسنجان (Valiasr university)
احمد حسینی |
استادیار، دانشگاه ولی عصر رفسنجان، کرمان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ولی عصر رفسنجان (Valiasr university)
نشانی اینترنتی
http://ijpps.ut.ac.ir/article_54727_338ff17bf7d57a462432cd59f7f4f295.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات