|
دانش کشاورزی و تولید پایدار، جلد ۲۳، شماره ۴، صفحات ۱۰۱-۱۱۰
|
|
|
عنوان فارسی |
ارزیابی عملکرد و کیفیت علوفه در الگوهای کشت مخلوط ذرت (Zea mays) و لوبیا چشم بلبلی (Vigna sinensis) |
|
چکیده فارسی مقاله |
چکیده کشت مخلوط غلات و لگوم به طور گستردهای برای تولید علوفه مورد استفاده قرار میگیرد. بر این اساس، یک آزمایش مزرعهای در رامهرمز انجام شد تا اثر الگوهای مختلف کشت مخلوط بر تولید ماده خشک و کیفیت علوفه ذرت و لوبیا چشم بلبلی ارزیابی شود. آزمایش در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار پیاده شد. ذرت و لوبیاچشم بلبلی در 2 تیمار کشت خالص و 3 تیمار کشت مخلوط شامل کشت مخلوط روی یک ردیف (M1)، کشت مخلوط روی ردیف های جداگانه (M2) و کشت مخلوط درهم (M3) کشت شدند. ترکیب کشت مخلوط بر اساس طرح جایگزینی و با نسبت ثابت 3 لوبیا به 1 ذرت بود. نتایج نشان داد که اجزای کشت مخلوط (ذرت و لوبیا چشم بلبلی) در مصرف منابع محیطی شامل نور، رطوبت و عناصر غذایی خاک مکمل هم بودند که این امر باعث افزایش تولید ماده خشک در کشت مخلوط در مقایسه با کشت خالص شد. کیفیت علوفه ذرت و لوبیا چشم بلبلی بر حسب پروتئین خام تحت تاثیر کشت مخلوط قرار گرفت به طوری که کیفیت علوفه ذرت به دلیل فراهمی بیشتر نیتروژن برای این گیاه در کشت مخلوط بهبود یافت در حالی که کیفیت علوفه لوبیا چشم بلبلی در کشت مخلوط به دلیل کاهش دسترسی گیاه به نور و فسفر و در نتیجه کاهش تثبیت بیولوژیکی ازت، کاهش یافت. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
پروتئین خام، تولید ماده خشک، ذرت، کشت مخلوط، لوبیاچشم بلبلی، |
|
عنوان انگلیسی |
Evaluation of Forage Yield and Quality in Intercropping Patterns of Maize (Zea mays) and Cow pea (Vigna sinensis) |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Abstract Mixture of cereals and legumes are extensively used for forage production. Thus, an experiment was conducted in Ramhormoz to evaluate the effect of different planting patterns of intercropping on dry matter production and forage quality of maize and cow pea. The experiment was based on randomized complete block design in three replications. Maize and cow pea were planted in two sole crops and three intercropping including within row intercropping (M1), alternate-row intercropping (M2) and mixed intercropping (M3). Intercropping composition was based on replacement design with the ratio of three cow pea to one maize. Results showed that intercrop components had complementary effect in environmental resource consumption including light and soil moisture and nutrients which resulted in increasing dry matter production in intercropping compared to sole crops. Forage quality of maize and cow pea, in terms of crude protein, was affected by intercropping where maize forage quality was improved in intercropping due to more nitrogen availability. Forage quality of cow pea decreased in intercropping because of reducing light interception and phosphorus uptake, and as a result, biological nitrogen fixation. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
حمداله اسکندری | دانشگاه پیام نور
عبداله جوانمرد | دانشگاه مراغه سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه مراغه (Maragheh university)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_785_177.html |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|