این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 26 آبان 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۲۸، شماره ۳، صفحات ۵۰۹-۵۲۲
عنوان فارسی
بررسی ترکیبهای تشکیلدهنده اسانس و اثر ضد باکتریایی برگ و میوه Juniperus horizontalis Moench
چکیده فارسی مقاله
استفاده بیرویه از آنتیبیوتیکها و در نتیجه افزایش روزافزون مقاومت باکتریها به آنها، باعث شده تا نیاز به ترکیبها و داروهای جدید بیش از پیش احساس شود. برای تولید داروهای جدید منابع مختلف بهویژه گیاهان، مورد توجه محققان میباشد. هدف از این مطالعه، بررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس و اثر ضدباکتریایی اسانس برگ و میوه Juniperus horizontalis Moench است. برای این کار، برگ و میوه Juniperus horizontalis در زمستان از باغ ملی گیاهشناسی ایران واقع در مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور جمعآری و اسانس آن به روش تقطیر با آب تهیه شد. ترکیبهای تشکیلدهنده اسانس با دستگاه گاز کروماتوگراف متصل به طیفسنج جرمی (GC/MS) شناسایی شد. اثر ضدباکتریایی اسانسهای حاصل با استفاده از روش دیسک پلیت در مقابل 13 گونه باکتریایی سنجیده شد. حداقل غلظت بازدارنده (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) اسانسها با روش microdilution اندازهگیری شد. نتایج آنالیز اسانس نشان داد که سابینن (38%-2/30%) و لیمونن (8/27%-3/26%) دو ترکیب عمده تشکیلدهنده اسانس برگ و میوه هستد. سومین ترکیب عمده در اسانس برگ بورنیل استات (7/10%) و در اسانس میوه میرسن (6/22%) بود. نتایج بررسی ضدمیکروبی نشاندهنده اثر ضدباکتریایی قابل توجه اسانس برگ در مقابل 12 گونه باکتری از 13 گونه باکتری مورد مطالعه بود و تنها سیتروباکتر فروندی در برابر این اسانس مقاوم بود. اما اسانس میوه اثر ضدباکتریایی ضعیفی از خود فقط در برابر 4 باکتری از 13 باکتری نشان داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
Juniperus horizontali Moench، اثر ضدمیکروبی، اسانس، گاز کروماتوگرافی،
عنوان انگلیسی
The study of Chemical composition and antimicrobial activity of Juniperus horizontalis Moench
چکیده انگلیسی مقاله
Indiscriminate use of antibiotics and consequently increase resistance of bacteria has led to a demand for new agents and components. To produce new drugs, different sources especially plant species are considered by researchers. The objective of this study was to investigate the chemical composition and antimicrobial activity of essential oils of Juniperus horizontalis Moench. Leaves and fruits of Juniperus horizontalis were collected in winter and the essential oil was prepared by hydro-distillation and analyzed by GC/MS. The antimicrobial activity was determined by disk diffusion method against 13 bacterial species. The minimal inhibition concentration (MIC) and minimal bactericidal concentration (MBC) values of essential oils were determined based on microdilution method. The results indicated that two main components in leaves and fruits were sabinene (30.2% - 38%, respectively) and limonene (26.3% - 27.8%, respectively) followed by bornyl acetate (10.7%) in leaves and myrcene (22.6%) in fruit oil. Essential oil of the leaves showed significant antimicrobial effect against 12 species from 13 tested bacteria species. Only Citrobacter frondii was resistant to the oil. The fruit essential oil had a weak activity against four of thirteen tested bacterial species.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
الهام احسانی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
کامبیز اکبری نوقابی |
استادیار، گروه ژنتیک مولکولی، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری
مریم تیموری |
مربی، بخش تحقیقات جنگل، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
مهدیس ابراهیمزاده |
استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
علیرضا خادم |
دانشجوی دکتری، دانشگاه کاتولیک لوون- بلژیک
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_2968_d609f58f59a0cfbb1e77979206908023.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-1765465.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات