این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 17 آبان 1404
علمی شیلات ایران
، جلد ۲۸، شماره ۳، صفحات ۱-۱۲
عنوان فارسی
تاثیر افزودن اتیلن دی آمین تترا استیک اسید به جیره غذایی بر کاهش میزان عناصر سنگین در گوشت ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
چکیده فارسی مقاله
در این مطالعه اثر سطوح مختلف اتیلن دی آمین تترا استیک اسید (EDTA) در جیره غذایی و تاثیر آن بر تغییرات میزان عناصر سنگین کادمیوم، جیوه، سرب و آرسنیک در گوشت ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در یک دوره پرورش 90 روزه مورد بررسی قرار گرفت. این تحقیق بر اساس طرح کاملاً تصادفی شامل 5 تیمار 1(شاهد)، 2، 3، 4 و 5 که بترتیب حاوی صفر، 75، 150، 300 و 600 میلی گرم در کیلوگرم EDTA بودند و تحقیق در 6 تکرار انجام گردید. میانگین وزن کل، طول کل و ارتفاع بدن در بچه ماهیان معرفی شده بترتیب 06/0±1/2 گرم، 05/0±96/1 سانتیمتر و 01/0±51/0 سانتیمتر بود. میانگین غلظت آرسنیک در گوشت ماهی کپور معمولی در تیمارهای مختلف در محدوده 66/84-56 میکروگرم بر کیلوگرم به ثبت رسید. حداکثر غلظت آرسنیک در تیمار 2 و کمترین مقدار این عنصر در تیمار 5 بدست آمد و تفاوت معنیداری بین تیمارها مشاهده نشد (05/ 0>P ). حداکثر و حداقل غلظت جیوه در گوشت ماهی کپور معمولی بترتیب در تیمار 3 (4/2±33/129 میکروگرم بر کیلوگرم) و 4 (02/2±33/112 میکروگرم بر کیلوگرم) بدست آمدکه از نظر این عنصر سنگین تفاوت معنیداری بین تیمارهای 4، 5 و شاهد با تیمارهای 2 و 3 مشاهده شد (05/ 0>P ). محدوده تغییرات غلظت سرب در گوشت ماهیان 256-192 میکروگرم بر کیلوگرم اندازهگیری شد. تیمار 4 با سایر تیمارها تفاوت معنیداری نشان داد (05/ 0>P ). حداقل و حداکثر میزان غلظت کادمیوم در گوشت ماهی کپور معمولی بترتیب در تیمارهای 2 (72/4±00/106 میکروگرم بر کیلوگرم) و 4 (61/4±0/113 میکروگرم بر کیلوگرم) بدست آمد که تیمار 4 با تیمارهای 1، 2 و 5 تفاوت معنیداری را نشان داد (05/ 0>P ).
کلیدواژههای فارسی مقاله
EDTA، کادمیوم، جیوه، سرب، آرسنیک
عنوان انگلیسی
Effect of dietary EDTA supplementation on reduction of heavy metals load in common carp (Cyprinus carpio) muscle
چکیده انگلیسی مقاله
In this study the effects of various amounts of dietary EDTA (ethylene di amine tetra-acetic acid) supplementation on the amounts of cadmium, mercury, lead and arsenic were evaluated over a growing period of 90 days. This research was conducted according to completely randomized design with 5 treatments including 1(the control), 2, 3, 4 and 5 containing different EDTA concentration of 75, 150, 300 and 600 ppm, respectively and 6 replicates. The average concentration of arsenic ranged from total weight, total length and body height in fingerling fishes were 2.1±0.06 g, 1.96±0.05 and 0.51±0.01 cm, respectively. The average concentration of arsenic ranged from 56 to 84.66 µg/kg in different treatments. The highest and lowest concentration of arsenic were observed in treatment 2 and 5 were significantly different among various treatments (P>0.05).The highest and the lowest concentration of mercury were observed in treatment 3 (129.33±2.4 µg/kg) and 4 (112.±332.02 µg/kg), respectively. The amounts of mercury in treatment 1, 4 and 5 were significantly different from treatments 2 and 3(P< 0.05). Lead concentration ranged from 192 to 256 µg/kg, in which the treatment 4 showed a significantly different as compared to the other (P< 0.05). The lowest and the highest concentration of cadmium were observed in treatments 2 (106.00±4.72 µg/kg) and 4 (113.0±4.61 µg/kg), respectively. The concentration of cadmium in treatment4 was a significantly different from treatments 1, 2 and5 (P< 0.05).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
EDTA, Cadmium, Mercury, Lead, Arsenic
نویسندگان مقاله
حسین باصری ارغوانی | H. Basseri Arghavani
ابوالفضل عسکری ساری | A. Askary Sary
Department of Aquaculture, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran
مهران جواهری بابلی | M. Javaheri Baboli
نشانی اینترنتی
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-64-11&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/943/article-943-1721191.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
آلودگی محیطهای آبی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات