این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 20 آبان 1404
علمی شیلات ایران
، جلد ۲۸، شماره ۴، صفحات ۱۱۹-۱۲۸
عنوان فارسی
مقایسه اثر جیرههای حاوی پروبیوتیکهای Lactobacillus acidophilus و Pediococcus pentosaceus بر شاخصهای رشد، خونشناسی و ایمنی بچه ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio))
چکیده فارسی مقاله
مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر دو باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و پدیوکوکوس پنتوساسئوس بر شاخصهای خونی، ایمنیشناسی و رشد بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) انجام شد. به این منظور تعداد 180 عدد ماهی با وزنS.D) 44/1±gr14 (در 3 تیمار ذخیرهسازی شدند. تیمار 1: جیره تجاری حاوی پروبیوتیک Lactobacillus acidophilus g/10kg(1010CFUg-1) 5/1 و تیمار 2: جیره تجاری حاوی پروبیوتیک Pediococcus pentosaceus g/10kg(1010CFUg-1) 5/1 و تیمار 3 یا شاهد با استفاده از غذای تجاری بدون پروبیوتیک، به مدت 60 روز مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان دوره آزمایش، تعداد 15 ماهی از هر تیمار نمونهگیری و شاخصهای رشد، خونشناسی و ایمنی اندازهگیری شد. بر اساس نتایج، درصد افزایش وزن، درصد نوتروفیل و مونوسیت، لایزوزیم و C3 در تیمار 1 به شکل معنیداری بیشتر از تیمارهای 2 و 3 بود. مقادیر هماتوکریت، گلبول قرمز خون، هموگلوبین، MCV، MCH در تیمار 2 به شکل معنیداری بیشتر از سایر تیمارها بود. مقادیر MCHC و درصد لنفوسیت در تیمار 3 بیشترین مقدار را نشان داد. مقادیر IGM و C4 در بین تیمارها تفاوت معنیدار آماری نشان ندادند. نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از جیره حاوی پروبیوتیکهای Lactobacillus acidophilus و Pediococcus pentosaceus میتواند تاثیرات مثبتی بر فراسنجههای رشد، خونشناسی و ایمنی بچه ماهی کپور معمولی داشته باشد
کلیدواژههای فارسی مقاله
کپور معمولی، پروبیوتیک، شاخصهای خونی، ایمنی، رشد
عنوان انگلیسی
Comparison of diets containing Lactobacilus acidophilus and Pediococcus pentosaceus on growth, hematological and immunological characteristics in juvenile common carp (Cyprinus carpio)
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to evaluate the effect of Lactobacillus acidophilus and Pediococcus pentosaceus on hematological, immunological and growth parameters of common carp (Cyprinus carpio). 180 carp weighted 14±1.44 g were distributed in three treatments. Treatment 1: commercial diets with Lactobacilus acidophilus 1.5g/10Kg (1010CFUg-1), treatment 2: Pediococcus pentosaceus 1.5g/10Kg (1010CFUg-1) and treatment 3: commercial diets without probiotic diet were fed for 60 days. At the end of the experiment, 15 fish from each treatment were collected, hematological, immunological and growth parameters were measured. Based on the results, weight gain, neutrophil and monocyte percentages, lysozyme activity and C3 content in treatments 2 and 3 were significantly higher than control. Hematocrit, RBC, hemoglobin, MCV, MCH in treatment 2 were significantly higher than other treatments. MCHC and lymphocyte percentage showed the highest values in treatment 3. There was no significant difference between IgM and C4 levels between treatments. The results of this study showed that the use of L. acidophilus and P. pentosaceus probiotics have positive effects on the growth parameters, hematological and immunological parameters of juvenile common carp.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
کمال اینانلو | K. Inanloo
MSc. Aducated of Gilan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center
دانش آموخته بیوتکنولوژی آبزیان، مرکز آموزش علوم و صنایع شیلاتی میرزا کوچک خان رشت
سهیل علی نژاد | S. Alinezhad
Agricultural Training and Extension Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Tehran, Iran
موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
عسگر زحمتکش | A. Zahmatkesh
Aquaculture Department, Gilan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Rasht, Iran.
: گروه شیلات، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
باقر امینیان فتیده | B. aminian fatideh
Aquaculture Department, Gilan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Rasht, Iran.
گروه شیلات، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
نشانی اینترنتی
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-1461-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/943/article-943-1721185.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
بهداشت و بیماریهای آبزیان
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات