این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 23 آبان 1404
ارمغان دانش
، جلد ۲۴، شماره ۳، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
اثر حفاظتی گلیسیریزین بر سلول های گلیال B۹۲ آسیب دیده با اتانول در محیط کشت
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: گلیسیریزین از جمله مهمترین ترکیبات فارماکولوژیک گیاه شیرین بیان میباشد. هدف از این تحقیق بررسی اثرات حفاظتی گلیسیریزین بر روی سلولهای گلیال B92 پس از تیمار با اتانول میباشد. روش بررسی: سلولهای B92 که از بانک سلولی انسیتو پاستور تهیه شدند، با تراکم 106×1 به پلیت 96 خانه انتقال داده شدند . سپس به مدت 24 ساعت با گلیسیریزین (5، 10 و 25 میکرومولار) انکوبه شدند. آنگاه سلولها به مدت 80 دقیقه با اتانول مطلق با غلظت 86 میلی مولار مجاور شدند. آنگاه میزان قدرت حیاتی سلولها با تستهای برداشت نوترال رد(NR) و احیای نمک تترازولیوم (MTT) ارزیابی شد. جهت آنالیز داده ها آزمون ANOVA مورد استفاده قرار گرفت . یافته ها: گلیسیریزین بطور وابسته به دوز، آسیب وارد شده توسط اتانول به غشاء سلولی و میتوکندری سلولها را کاهش داد. بطوریکه گلیسیریزین در غلظت 10 و 25 میکرو مولار باعث کاهش معنی دار آسیب غشایی شده و آسیب وارد شده به عملکرد میتوکندری ها را کاهش معنی داری داد ولی در غلظت 5 میکرو مولار نه تنها اثر حفاظتی نداشت بلکه باعث کاهش رشد و تکثیر سلولها شد. نتیجه گیری : گلیسیریزین می تواند به طور وابسته به دوز اثرات حفاظتی در مقابل آسیب های ناشی از اتانول در سلولهای B92 داشته باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سلول گلیال B92، گلیسیریزین، اتانول، محیط کشت، آسیب سلولی
عنوان انگلیسی
The protective role of glycyrrhizin on ethanol- damaged B92 glial cells in vitro
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Purpose: Glycyrrhizin is one of the most important pharmacological compounds of the Licorice plant. The purpose of this study was to investigate the protective effects of glycyrrhizin on the B92 glial cells after treatment with ethanol. Materials and Methods: B92 cells were obtained from the Pasteur institute cell bank of Iran, (1×106 cell/ml) were transferred to 96 plates and incubated with various glycyrrhizin concentration (5, 10 and 25 µM) for 24 hours. Then, the cells were exposed to absolute ethanol for 80 minutes at concentrations of 86 mM. Finally, the viability of the cells was evaluated with neutral red (NR) uptake and MTT tests. Results: Glycyrrhizin reduced the level of the cell membrane and mitochondrial damages induced by ethanol in a dose-dependent manner, so that 10 and 25 µM concentration of glycyrrhizin reduced the membrane damage and the mitochondrial performance damage, significantly. Nevertheless, Glycyrrhizin at concentration of 5 µM didn't show any protective role so that at this concentration the growth and proliferation of cells reduced. Conclusion: Glycyrrhizin dose dependently can protect the B92 cells against ethanol-induced damage.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
شیوا خضری | shiva khezri
urmia university
دانشگاه ارومیه
لیلا صالح حق گو | leila salehhaggho
سید میثم ابطحی فروشانی | seyedmeysam abtahi foroushani
urmia univercity
دانشگاه ارومیه
نشانی اینترنتی
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1659-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات