تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۴، شماره ۱۱، صفحات ۲۴۱-۲۵۲

عنوان فارسی اثر دماهای مختلف محلول کلریدکلسیم بر ویژگی‌های کیفی و ماندگاری میوه هلوی رقم انجیری مالکی
چکیده فارسی مقاله به منظور ارزیابی اثر دما‌های مختلف غوطه‌وری با کلرید کلسیم بر کیفیت و انبارمانی میوه هلو رقم انجیری مالکی آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار شامل 5 تیمار دمایی (4، 8، 16،32، 64 درجه سانتی‌گراد) و 2 سطح کلرید کلسیم شامل صفر میلی‌مولار به‌عنوان شاهد و 60 میلی‌مولار و به‌مدت 5 دقیقه انجام شد. نمونه‌های موجود در هر تیمار در سردخانه با دمای3-2 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 90-85 % برای مدت 28 روز قرار گرفتند. شاخص‌های میوه‌ها هر هفته یکبار اندازه‌گیری شدند. صفاتی مانند اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول، اسید آسکوربیک، درصد کاهش وزن، سفتی بافت میوه و غلظت کلسیم میوه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد در کل دوره انبارمانی (چهار مرحله اندازه‌گیری) تیمار کلرید کلسیم در دمای 64 درجه سانتی‌گراد بهترین تیمار از لحاظ حفظ سفتی بافت، حفظ مواد جامد محلول، ممانعت از تجزیه اسیدآسکوربیک، حفظ اسیدیته قابل تیتراسیون، تعدیل درصد کاهش وزن و افزایش مقدار کلسیم میوه‌ها بود. هم‌چنین استفاده از تیمار دمایی32 و 64 درجه سانتی‌گراد به تنهایی و بدون حضور کلرید کلسیم اثر معنی‌داری روی حفظ سفتی بافت، اسیدیته قابل تیتراسیون و اسید آسکوربیک داشته و باعث تعدیل کاهش وزن گردید، کاربرد تیمارهای کلرید کلسیم در دماهای 32 و 4 درجه سانتی‌گراد نیز بر حفظ صفات کیفی مؤثر بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله میوه هلو، انبارمانی، دما، کلریدکلسیم

عنوان انگلیسی Effect of Cacl2 Solution at Different Temperatures on Qualitative and Quantitative Characteristics and Shelf Life of Peach Fruit, Cv. Anjiri Maliki
چکیده انگلیسی مقاله In order to study the effect of CaCl2 treatment on postharvest quality and storage behavior of peach fruit cv. Anjiri Maliki, the fruits were dipped in CaCl2 solution, at concentration of 0 as control and 60mM, in different temperatures (4, 8, 16, 32 and 64°C) for 5 minutes. The trial was carried out as a factorial experiment if frame of complete randomized design (CRD) with three replications. The fruits were stored at 2-3°C and 85-90% R.H for finally 28 days, and then the fruit parameters were measured weekly. Traits such as titratable acidity (TA), total soluble solids (TSS), vitamin C, weight loss, tissue firmness and calcium concentration were determined. Results showed that in total storage period (four measurements times), treatment with CaCl2, at temperature of 64°C was the best treatment according to maintaining flesh firmness, maintaining TSS, preventing the degradation of ascorbic acid, reducing the TA changes, modulation of weight loss and increasing the amount of calcium content in fruits. Also thermal treatments at temperatures of 32 and 64°C, alone end without CaCl2, had significant effects on maintaining fruit firmness, TA and acid ascorbic and caused to modulation in weight loss. On the other hand the application of calcium chloride at temperatures of 4 and 32°C had significant effect on quality parameters.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله CaCl2, Peach fruit, Storage, Temperature.

نویسندگان مقاله فاطمه کرم نژاد | f. karamnejad
college of agric., tabriz univ., tabriz, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

جعفر حاجی لو | j. hajiloo
college of agric., tabriz univ., tabriz, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

سید جلال طباطبایی | s j tabatabaei
college of agric., tabriz univ., tabriz, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

رحیم نقشی بند حسنی | r naghshiband hassani
college of agric., tabriz univ., tabriz, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)


نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-140&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات