تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۴، شماره ۱۴، صفحات ۲۳-۳۴

عنوان فارسی اثر آماده سازی بذر با تنظیم کننده‌های رشد بر خصوصیات جوانه‌زنی، رشد و عملکرد میوه طالبی
چکیده فارسی مقاله آماده‌سازی بذر با برخی تنظیم‌کننده‌های رشد باعث بهبود شاخص‌های جوانه‌زنی، رشد و افزایش عملکرد در گیاهان می‌گردد. به این منظور، در دو آزمایش گلخانه‌ای و مزرعه‌ای، اثر آماده‌سازی بذر با محلول‌های 1/0 میلی‌مولار سالیسیلیک اسید (SA)، 1 میکرومولار متیل جاسمونات (MJ)، 5/1 درصد هیومیک اسید (HA) و آّب (شاهد) بر شاخص‌های جوانه‌زنی، رشد نشاء و هم‌چنین رشد و نمو و عملکرد میوه طالبی در مزرعه مطالعه گردید. آزمایش اول به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی روی دو رقم سمسوری و شاهپسندی انجام شد. در هر دو رقم و در مقایسه با شاهد، این ترکیبات باعث بهبود شاخص‌های جوانه‌زنی شدند و واکنش ارقام در بسیاری از موارد به این ترکیبات مشابه بود. در آزمایش دوم که به‌صورت بلوک‌های کامل تصادفی در مزرعه و روی رقم شاهپسندی انجام گرفت، کلیه ترکیبات شیمیایی باعث بهبود پارامترهای اندازه‌گیری شده گردیدند. در مقایسه با شاهد، تیمارهای SA ،MJ و HA به‌ترتیب باعث افزایش وزن کل گیاه (19، 41 و 19 درصد)، تعداد میوه (30، 35 و 20 درصد) و محصول میوه (31، 45 و 31 درصد) گردیدند و به‌طورکلی تیمار متیل جاسمونات مؤثرتر از بقیه تیمارها بود. همبستگی معنی‌داری بین عملکرد نهایی میوه و پارامترهای آب نسبی برگ (*95/0(r =، نشت یونی (*93/0-= (r ، وزن تر نهایی گیاه (**99/0= (r و تعداد میوه*) 93/0(r = مشاهده گردید که بر این اساس می‌توان نتیجه‌گیری کرد که تیمارهای اعمال شده از طریق کاهش نشت یونی و افزایش آب نسبی برگ باعث افزایش وزن گیاه گردیده و گیاه را قادر به تولید میوه و در نهایت محصول نهایی بیشتری کرده است که از نظر اقتصادی قابل اهمیت است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Seed Pretreatment on Germination Parameters, Growth, and Fruit Yield of Muskmelon (Cucumis melo var reticulates L.).
چکیده انگلیسی مقاله Seed pretreated with plant growth regulators can improve germination parameters, growth, and yield of crops. Thus, in two greenhouse and field experiments, effects of seed treatment with 0.1 mM salicylic acid (SA), 1µM methyl jasmonate (MJ), 1.5% humic acid (HA), and water (as Control) on germination parameters, seedling growth, and also growth and fruit yield were studied. In the first experiment which was conducted on two cultivars (Semsuri and Shahpasandi), all the treatments improved most of parameters the recorded, and the response of two cultivars was rather similar for most parameters. In the second experiment which was conducted on one cultivar (Shahpasandi) in the field, all the treatments improved most of parameters the recorded. Compared with the control, SA, MJ and HA increased total plant fresh weight (19, 41 and 19%), fruit number (30, 35 and 20%) and fruit yield (31, 45 and 31), respectively. Significant correlations were found between fruit yield and relative water content (r = -0.95*), ion leakage (r = -0.93*), final plant shoot fresh weight (r = 0.99**) and fruit number (r = 0.93*), indicating that treatments could increase fruit yield by improving ion leakage and relative water content.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله طاهره مقبلی | t. moghbeli
respectivly, department of horticultural science, shahid bahonar university,
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)

محمد جواد آروین | m j arvin
respectivly, department of horticultural science, shahid bahonar university,
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)


نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-212&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات