این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 28 آبان 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۲۱، شماره ۴، صفحات ۸۵۷-۸۷۲
عنوان فارسی
سمیت تنفسی دو اسانس گیاهی نانوکپسوله شده با غلظت زیر کشنده گاز فسفین در کنترل سه گونه آفت انباری
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش اسانس دو گیاه زیره سبز Cuminum cyminum و اسطوخودوس Lavandula angustifolia با استفاده از روش امولسیون تبخیر حلال در مقیاس نانوکپسول سنتز شد و اثرات سمیت تنفسی آنها روی سه گونه آفت انباری مهم شپشه گندم (Sitophilus granarius)، شپشه آرد (Tribolium castaneum) و شپشه دندانه داربرنج (Oryzaephilus surinamensis) مطالعه گردید. علاوه براین، غلظتهای زیر کشنده گاز فسفین در تلفیق با نانوکپسولهای حاوی اسانس گیاهان جهت کاهش دز مصرفی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. نانوکپسول های سنتز شده با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی، میکروسکوپ الکترونی عبوری و طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز تایید گردید. آنالیز ترکیبات شیمیایی اسانس های زیره سبز و اسطوخودوس با استفاده از GC-MS، نشان داد که ترکیبات آلفاپینن (63/44 درصد) و لینالیل استات (74/61 درصد) به ترتیب بیشترین ترکیبات موجود در اسانسهای مورد مطالعه بودند. نتایج نشان داد که هر دو فرم خالص و نانوکپسوله شده اسانس زیره سبز موثرتر از اسانس اسطوخودوس بود. علاوه بر این، نانوکپسوله کردن اسانسها، منجر به افزایش دوام و خاصیت کشندگی آنها گردید. از آنجائیکه کمترین و بیشترین میزان LC50 فرم خالص (5/38 و 18/58 میکرولیتر/لیتر هوا) و نانوکپسوله شده (5/182 و 85/278 میکرولیتر /لیتر هوا) زیره سبز به ترتیب مربوط به شپشه گندم و شپشه آرد بود، لذا به عنوان حساسترین و مقاوم ترین حشرات مورد مطالعه تعیین شدند. در آزمایشات مربوط به اثر تلفیقی گاز فسفین و فرمولاسیون نانوکپسول مشخص شد که تلفیق آنها با مقادیر کاهش یافته گاز فسفین میتواند به عنوان راهکاری مناسب در کنترل آفات انباری مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Fumigant Toxicity of Two Nano-Capsulated Essential Oils with Sublethal Rate of Phosphine against Three Stored-Product Pests
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, two essential oils including Cuminum cyminum (L.) and Lavandula angustifolia (Mill.) were nano-capsulated by solvent evaporation emulsion method and their fumigant toxicity was investigated against three important stored-products pest, Tribolium castaneum (Herbst), Sitophilus granarius (L.), and Oryzaephilus surinamensis (L.). Moreover, the sublethal concentrations of phosphine gas in combination with nano-capsules were evaluated to reduce their usage concentration. The synthetized nano-capsules were confirmed by Scanning Electron Microscope (SEM), Transmission Electron Microscopy (TEM) and Fourier Transform Infrared Spectroscopy (FTIR). The chemical compositions analysis of C. cyminum and L. angustifolia by GC-MS revealed that α-Pinene (44.63%) and Linalyl acetate (61.74%) were the major components of C. cyminum and L. angustifolia, respectively. The results showed that pure C. cyminum was more effective than L. angustifolia regarding the fumigant toxicity after 24 h treatment on the three mentioned stored products pests. The LC50 values of pure C. cyminum oil after 24 h treatment were obtained as 42.51 and 78.99 μL L-1 air by S. granarius and T. castaneum, respectively. However, the LC50 values of C. cyminum oil nano-capsule form were 220.34 (S. granaries) and 374.16 μL L-1 air (T. castaneum), which were determined as susceptible and resistant pests, respectively. The results indicated that the combination of nano-capsulated form of essential oil with reduced amounts of phosphine could be used as a suitable method for control of stored product pests.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
| N. Bayramzadeh
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, Urmia University, Urmia, Islamic Republic of Iran.
Department of Plant Protection, Agricultural Faculty, Urmia University, West Azerbaijan
| F. Mehrkhou
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, Urmia University, Urmia, Islamic Republic of Iran.
Department of Plant Protection, College of Agriculture, Urmia University, Urmia, Iran
| A. A. Pourmirza
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, Urmia University, Urmia, Islamic Republic of Iran.
Department of Plant Protection, Urmia Universiy, Urmia, Islamic Republic of Iran.
| M. Mahmoudian
Department of Nano Technology, Faculty of Basic Science, Urmia University, Urmia, Islamic Republic of Iran.
Department of nano Technology, Faculty of Basic Science, Urmia University, Urmia, Iran.
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-23-10166-1&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/476/article-476-1639269.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات