مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، جلد ۱۴، شماره ۱۲، صفحات ۱۰۸۵-۱۰۹۴

عنوان فارسی شیوع چاقی و ارتباط آن با عادات غذایی در دانش‌آموزان پسر ۱۰ تا ۱۴ ساله بیرجند در سال ۱۳۹۳: یک گزارش کوتاه
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: چاقی با روندی رو به رشد در کودکان و نوجوانان، یک معضل بهداشتی جهانی می‌باشد. از آن جایی که عادات غذایی اهمیت به سزایی در چاقی کودکان و نوجوانان دارد، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع چاقی و ارتباط آن با عادات غذایی در دانش‌آموزان پسر 10 تا 14 ساله بیرجند، انجام شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی، بر روی 270 دانش‌آموز پسر پایه‌های چهارم، پنجم و ششم دبستان شهر بیرجند در سال 1393 با روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای انجام شد. جمع‌آوری داده‌ها با پرسش‌نامه بسامد مصرف خوراک، سؤالاتی در مورد عادات غذایی و اطلاعات دموگرافیک، از طریق مصاحبه و اندازه‌گیری قد و وزن انجام شد. داده‌ها توسط آزمون‌های مجذور کای، t مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد. یافته‏‌ها: 10% دانش‌آموزان دچار اضافه وزن و 6/5% چاق بودند. ارتباط مستقیم و معنی‌داری بین شاخص توده بدن با تعداد واحدهای دریافتی گروه‌های نان و غلات (17/0=r و 006/0=p)، شیر و لبنیات (21/0=r و 001/0=p) و گوشت و جانشین‌ها (24/0=r و 001/0p
کلیدواژه‌های فارسی مقاله چاقی، عادات غذایی، دانش‌آموزان، شیوع، بیرجند

عنوان انگلیسی Prevalence of Obesity and its Relationship with Food Habits Among 10-14 Years Old School Boys in Birjand, 2014: A Short Report
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Obesity with the growing trend in children and adolescents is a global health problem and food habits have an important role in obesity of children and adolescents. The aim of the present study was to determine the prevalence of obesity and its relationship with food habits among 10-14 years old school boys in Birjand. Materials and Methods: This cross-sectional study was conducted in 2014 on 270 boys of the fourth, fifth and sixth grades of primary schools of Birjand who were selected through cluster random sampling. Data collection was carried out using Food Frequency Questionnaire with questions about food habits and demographic variables, through interviews and measurements of height and weight. Data was analyzed using chi-square test, t test and one- way ANOVA and Pearson's correlation coefficient. Results: Ten percant of the students suffered from overweight and 5.6% were obese. The findings showed that there was a significant and positive correlation between Body Mass Index (BMI) and the number of daily intake of bread and cereals (r=0.17, p=0.006), milk (r=0.21, p=0.001) and meat substitutes (r=0.24, p< 0.001) and there was a significant relationship between BMI and age of students (r=0.13, p=0.037), mothers' educational level (p=0.038) and fathers' job (p=0.018). Conclusion: Given the considerable prevalence of overweight and obesity in students, planing and implying appropriate interventions in order to modify food habits and prevent of growing trend of overweight and obesity, seems necessary. Key words: Obesity, Food habits, Students, Prevalence, Birjand Funding: This study was funded by Birjand University of Medical Sciences. Conflict of interest: None declared. Ethical approval: The Ethics Committee of Birjand University of Medical Sciences approved the study. How to cite this article: O. Motamed Rezaei, M. Moodi, A. Tiyuri, F. Zar Shenas, M. Sharifi. Prevalence of obesity and its Relationship with Food Habits Among 10-14 Years Old School Boys in Birjand, 2014: A Short Report. J RafsanjanUniv Med Sci 2016; 14(12): 1085-94. [Farsi]
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Obesity, Food habits, Students, Prevalence, Birjand

نویسندگان مقاله ام البنین معتمدرضایی | o motamed rezaei
social determinants of health research center, birjand university of medical sciences, birjand, iran.
مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت

میترا مودی | m. moodi
social determinants of health research center, birjand university of medical sciences, birjand, iran.
مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت

امیر طیوری | a. tiyuri
social determinants of health research center, birjand university of medical sciences, birjand, iran.
مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت

فاطمه زرشناس | f zar shenas
social determinants of health research center, birjand university of medical sciences, birjand, iran.
مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت

معصومه شریفی | m. sharifi
social determinants of health research center, birjand university of medical sciences, birjand, iran.
مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت


نشانی اینترنتی http://journal.rums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2475-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده health|
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات