این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات تولیدات دامی، جلد ۲، شماره ۱، صفحات ۶۵-۷۶

عنوان فارسی اثر شمار سلول‌های سوماتیک بر صفات تولیدی و برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات تولید شیر گاوهای هلشتاین
چکیده فارسی مقاله کاهش تولید شیر روزانه در ارتباط با افزایش شمار سلول‌های بدنی تا 600,000 میلی‌لیتر سلول با استفاده از رکوردهای ماهانه جمع‌آوری شده برای یک دوره 9 ساله (1381-1389) نخستین دوره شیردهی گاوهای هلشتاین ایران در 159 گله مختلف برآورد شد. داده‌های مورد استفاده شامل 181226 رکورد حاصل از 21469 گاو بود. بر اساس نتایج این تحقیق، افزایش نمره سلول‌های بدنی از 1 تا 5 و بالاتر، متوسط شیر تولیدی روزانه را تا 300/1 کیلوگرم (04/0 تولید روزانه) کاهش و متوسط درصد چربی و پروتئین روزانه را، به ترتیب تا 14/0 و 08/0 درصد افزایش داد. در این مطالعه همچنین پارامترهای ژنتیکی صفات تولیدی با استفاده از یک مدل روز آزمون رگرسیون تصادفی چند صفتی برآورد شدند. وراثت‌پذیری‌های 305 روز شیردهی برای شیر تولیدی، درصد چربی و پروتئین، به ترتیب 40/0، 39/0 و 69/0 برآورد شد. وراثت‌پذیری‌های روزانه کمتر از آن برای کل دوره شیردهی (305 روز) بوده و از 08/0 تا 297/0 برای شیر تولیدی، 054/0 تا 123/0 برای درصد چربی و 044/0 تا 286/0 برای درصد پروتئین متغیر بود. حداکثر مقدار همبستگی‌های ژنتیکی و محیط دائمی بین درصد چربی و پروتئین مشاهده شد (60/0>).
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پارامترهای ژنتیکی، صفات تولیدی، نمره سلول‌های بدنی،

عنوان انگلیسی Effect of somatic cell counts on the production traits and estimation of genetic parameters for milk yield traits of Holstein cows
چکیده انگلیسی مقاله The reduction in milk yield on test day associated with somatic cell count up to 600 000 cells/ml using monthly cow’s-records collected for a 9-year period (2002-2010) on primiparous Iranian Holstein cows in 159 different herds was studied. The used dataset included 181226 records from 21469 cows. According to the results of this study, the increase in somatic cell score from 1 to 5 and above could resulted to reduction in average daily milk yield by 1.300 kg (0.04) and increasing of average daily fat and protein percentage by 0.14 and 0.08 %, respectively. Additionally in this study genetic parameters of production traits were estimated by a multi-trait random regression test-day model. Heritabilities of 305-d lactation for milk yield, fat and protein percentage 0.40, 0.39, and 0.69, respectively were estimated. Heritabilities of daily yields were lower than that for complete lactation (305-d) and varied from 0.08 to 0.297 for milk yield, 0.054 to 0.123 for fat percentage, and 0.044 to 0.286 for protein percentage. The highest value of genetic and permanent environmental correlations was observed between fat and protein percentage (0.60<).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Genetic parameters, Production traits, Somatic cell score

نویسندگان مقاله خبات خیرآبادی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

صادق علیجانی |
عضو هیأت علمی گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)


نشانی اینترنتی http://ar.guilan.ac.ir/article_243_52babdb64eb9a721d436d701914620ca.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات