این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 22 مهر 1404
تحقیقات تولیدات دامی
، جلد ۲، شماره ۲، صفحات ۱۱-۱۷
عنوان فارسی
اثر استرس حرارتی بر سلولهای سرتولی گوسفند در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
مطالعه حاضر با هدف ارزیابی برخی شاخصهای استرس اکسیداتیو در سلولهای سرتولی گوسفند تحت تاثیر استرس حرارتی به انجام رسید. بیضههای مربوط به 10 بره نر (طی 5 نوبت) از کشتارگاه تهیه شد و پس از انتقال بیضهها به آزمایشگاه، جداسازی و کشت سلولهای سرتولی به انجام رسید. سلولهای جدا شده از بیضههای هر بره در سه پتریدیش تقسیم شد و در دمای Cº 32 (شاهد)، Cº 39 (استرس خفیف) و Cº 42 (استرس شدید) برای 6 ساعت نگهداری شد. درصد زندهمانی سلولها، میزان پراکسیداسیون چربی (TBARS)، قدرت آنتیاکسیدانی (FRAP) و فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز در همه گروهها پس از 6 ساعت اندازهگیری شد. درصد سلولهای زنده به طور معنیداری در گروه Cº 42 (8/6 ± 78) نسبت به گروه شاهد (3/9 ± 95) کاهش یافت (05/0P<). میزان پراکسیداسیون لیپیدی در گروه Cº 42 (06/0 ± 65/0) به طور معنیدار بالاتر از گروه شاهد (05/0 ± 46/0) بود (05/0P<). بر اساس نتایج تحقیق حاضر، استرس حرارتی میتواند با افزایش پراکسیداسیون لپییدی، عاملی مضر برای زندهمانی سلولهای سرتولی باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
استرس حرارتی، سلول سرتولی، گوسفند،
عنوان انگلیسی
Effect of heat stress on in vitro culture of ram Sertoli cell
چکیده انگلیسی مقاله
The present study was conducted to evaluate some oxidative stress in ram Sertoli cells under heat stress condition. The testis of 10 ram lambs was gathered from abattoir (during 5 times) and transferred to laboratory for isolation and culture of Sertoli cells. Isolated cells from lamb testes were divided into 3 plates and maintained in temperatures 32 ºC (control), 39 ºC (mild stress) and 42 ºC (severe stress) for 6 hours. The percentage of cell viability, the amount of lipid peroxidation (TBARS), the antioxidant capacity (FRAP) and superoxide dismutase activity were measured in all groups after 6 hours. The percentage of alive cells were reduced in group 42 ºC (78 ± 6.8) as compared to control (95 ± 9.3; P< 0.05). Lopud neroxidation was higher in sever stress (0.65 ± 0.06) than control (0.46 ± 0.05; P< 0.05). In conclusion, heat stress could be a detrimental factor for viability of Sertoli cells via increasing of lipid peroxidation.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Heat stress, Ram, Sertoli cell
نویسندگان مقاله
فروتن صالحی نژاد |
دانش آموخته کارشناسی ارشد فیزیولوژی دامی، گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)
ابوالقاسم لواف |
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)
علی کدیور |
استادیار پژوهشکده فناوری جنین دام دانشگاه شهرکرد، شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)
حسین حسن پور |
دانشیار گروه علوم پایه دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد، شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)
حسن نظری |
دانشجوی دکترای زیست فناوری تولید مثل دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد، شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)
نشانی اینترنتی
http://ar.guilan.ac.ir/article_231_f85fad072baf088348b4d1f41f00553e.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات