این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 29 مهر 1404
تحقیقات تولیدات دامی
، جلد ۲، شماره ۳، صفحات ۳۹-۴۸
عنوان فارسی
ارزیابی اثرات سطوح مختلف پروتئین خام بر قابلیت جوجه درآوری، وزن جوجه و پاسخ های ایمنی مرغان بومی خراسان
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پروتئین خام جیره غذایی بر عملکرد تولید مثلی و پاسخهای ایمنی مرغان بومی با استفاده از 300 قطعه مرغ بومی در ایستگاه خراسان رضوی و در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار، 5 تکرار و 10 مرغ در هر تکرار از سن 26 الی 50 هفتگی انجام شد. تیمارها بر پایه ذرت، گندم، جو و کنجاله سویا، حاوی سطوح مختلف پروتئین خام شامل 5/17، 16، 5/14، 13، 5/11 و 10 (درصد جیره) بود. نتایج نشان داد که وزن اولیه جوجه و نسبت وزن جوجه به تخممرغ از شروع دوره تا سن 50 هفتگی با افزایش سطح پروتئین خام تا 16 درصد افزایش معنیداری یافت و بعد از آن در سطح 5/17 درصد کاهش معنیداری را نشان داد (05/0P<). بالاترین قابلیت جوجه درآوری (76/85) در تمام دورهها مربوط به تیمار 5/17 درصد پروتئین بود (05/0P<). بررسی نتایج پاسخهای ایمنی نشان داد که تیمار حاوی 5/17 درصد پروتئین خام، بالاترین عیار پادتن بر علیه SRBC و همچنین تیترهای IgG و IgM را نشان داد (05/0P<). اما در بررسی پاسخهای ایمنی وابسته به سلول، بالاترین پاسخ ایمنی سلولی مربوط به تیمار حاوی 16 درصد پروتئین بود (05/0P<). به طورکلی عملکرد تولیدمثلی و پاسخ ایمنی همورال مرغان بومی با افزایش سطوح پروتئین خام افزایش یافت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation of different levels of dietary crude protein on hatchability, chick weights, and immune response of khorasan’s native hens
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to evaluate the effects of different levels of dietary crude protein (CP) on reproductive performance of native hens at Khorasan stations using 300 hens, in a completely randomized design with 6 dietary treatments and 5 replicates and 10 hens in each replicate from 26 to 50 weeks of age. Treatments based on corn, soybean meal and wheat with different levels of protein, including 17.5, 16, 14.5, 13, 11.5, and 10% CP levels and another nutrient including the energy was equal as possible. Results showed that the initial weight of chickens and the ratio of chicken weight to egg weight increased with CP levels upto 16% from the beginning of experimental period to 50 weeks and decreased with 17.5% CP level. The highest hatchability percentage in all periods was related to the 17.5% CP diet that showed significant difference with other treatments (P< 0/05). Results on immune responses showed that treatment with 17.5 % CP, the highest titer of antibody against SRBC, IgG and IgM (P< 0/05). In relation to cellular immunity (Test CBH) the result was slightly different and the highest cellular immune response to treatments containing 16% CP and higher levels of CP (17.5%) education compared to the treatment (16%). Overall, the results showed that reproductive performance and humoral immune response of native birds improved with increasing levels of CP.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علیرضا حسابی نامقی | hesabi nameghi
استادیار تغذیه طیور، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
سمیه شربت دار | sharbat dar
کارشناس ارشد تغذیه طیور، گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
http://ar.guilan.ac.ir/article_227_3bccdfff6c19b35aa477655c7f26a85f.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات