این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات تولیدات دامی، جلد ۲، شماره ۴، صفحات ۱-۱۱

عنوان فارسی بررسی فراسنجه‌های تجزیه‌پذیری پروتئین کنجاله دانه‌های روغنی عمل‌آوری شده با استفاده از سیستم نورفور
چکیده فارسی مقاله هدف از این پژوهش ارزیابی اثرات پرتوتابی گاما و الکترون بر فراسنجه‌های تجزیه‌پذیری پروتئین کنجاله‌های پنبه‌دانه، آفتابگردان، سویا و کانولا با استفاده از سیستم نورفور (NorFor) بود. کنجاله‌ها با مقادیر 25، 50 و 75 کیلوگری پرتوهای گاما و الکترون عمل‌آوری شدند. بخش پروتئین محلول (sCP) در آزمایشگاه مورد اندازه‌گیری قرار گرفت و اجزای پروتئین با پتانسیل تجزیه‌پذیری (pdCP) و نرخ تجزیه pdCP (kdCP) به روش in situ و با استفاده از سه راس گاو نر بالغ فیستولاگذاری شده در فواصل زمانی صفر، 2، 4، 8، 16، 24 و 48 ساعت تعیین شد. مقدار 75 کیلوگری گاما بیشترین تاثیر را در کاهش مقدار sCP کنجاله‌های پنبه‌دانه، آفتابگردان، سویا و کانولا (به‌ترتیب با 52/63، 22/133، 74/58 و 20/119 گرم در کیلوگرم CP) داشت. عمل‌آوری با مقدار 75 کیلوگری پرتوهای گاما و الکترون سبب مشاهده بیشترین مقدار pdCP در کنجاله‌های پنبه‌دانه (به ‌ترتیب 41/656 و 50/759 گرم در کیلوگرم CP)، کانولا (به‌ ترتیب 91/790 و 39/768 گرم در کیلوگرم CP) و سویا (به‌ترتیب 49/847 و 89/858 گرم در کیلوگرم CP) شد، درحالیکه در کنجاله آفتابگردان تنها مقدار 25 کیلوگری گاما موجب افزایش pdCP )21/706 گرم در کیلوگرم (CP در مقایسه با تیمار شاهد (25/540 گرم در کیلوگرم CP) شد (001/0>P). نتایج نشان داد سیستم نورفور شباهت زیادی با سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کورنل دارد. با توجه به سادگی سیستم نورفور نسبت به سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کورنل، توصیه می‌شود متخصصین تغذیه دام از این سیستم استفاده کنند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله الکترون، تجزیه‌پذیری، کنجاله، گاما، نورفور،

عنوان انگلیسی Evaluation of protein degradation parameters of processed oilseed meals using NorFor system
چکیده انگلیسی مقاله he aim of this study was to evaluate the effects of gamma and electron irradiation on protein degradation parameters of cottonseed, sunflower, soybean and canola meals using NorFor system. The meals were processed by gamma and electron irradiation each at doses of 25, 50 and 75 kGy. Soluble crude protein (sCP) measured in vitro and both potentially degradable crude protein (pdCP) and fractional degradation rate of pdCP (kdCP) were mature determined in situ for 0, 2, 4, 8, 16, 24 and 48 hours of rumen incubation by three ruminally fistulated bulls. Gamma ray (GR) at dose of 75 kGy had the most effect on reducing sCP content of cottonseed, sunflower, soybean and canola meals (63.52, 133.22, 58.74 and 119.20 g kg-1 CP, respectively).The highest level of pdCP in cottonseed (656.41 and 759.50 g kg-1 CP respectively), canola (790.91 and 768.39 g kg-1 CP, respectively) and soybean (847.49 and 858.89 g kg-1 CP, respectively) meals was belong to the dose of 75 kGy of GR and electron beam (EB), While in sunflower meal just the dose of 25 kGy of GR resulted in a significant increase (P< 0.001) in pdCP compared to control (706.21 vs 540.25 g kg-1 CP). Results showed a high similarity between NorFor and Cornell Net Carbohydrate and Protein System (CNCPS). Utilization of NorFor system is recommended to animal nutritionists, because of facility of NorFor system in comparison to CNCPS.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Degradability, Electron, Gamma, Meal, NorFor

نویسندگان مقاله سمیه پاشایی |
دانشجوی دکتری گروه تغذیه دام، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

تقی قورچی |
استاد گروه تغذیه دام، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

فرزاد قنبری |
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گنبد کاووس (Gonbad kavoos university)


نشانی اینترنتی http://ar.guilan.ac.ir/article_216_02305440d1ffa8f30badef7ef807a714.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات