این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات تولیدات دامی، جلد ۳، شماره ۳، صفحات ۲۱-۳۱

عنوان فارسی اثر جایگزینی روغن سویا با روغن کتان در زمان های مختلف بر عملکرد، ترکیب لاشه و غنی شدن گوشت سینه و ران جوجه های گوشتی با اسیدهای چرب امگا-۳
چکیده فارسی مقاله هدف از این تحقیق بررسی اثر نوع روغن جیره و طول مدت مصرف روغن کتان پیش از کشتار بر عملکرد، ترکیب لاشه و الگوی اسیدهای چرب سینه و ران جوجه­های گوشتی بود. برای این منظور 336 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه تجاری کاب 500 در قالب طرح کاملاً تصادفی به 7 تیمار با 4 تکرار و 12 جوجه در هر تکرار اختصاص داده شدند. تیمارها شامل: 1) جیره حاوی روغن سویا از 1 تا 42 روزگی، 2) جیره حاوی روغن سویا از 1 تا 35 و روغن کتان از 36 تا 42 روزگی، 3) جیره حاوی روغن سویا از 1 تا 28 و روغن کتان از 29 تا 42 روزگی، 4) جیره حاوی روغن سویا از 1 تا 21 و روغن کتان از 22 تا 42 روزگی، 5) جیره حاوی روغن سویا از 1 تا 14 و روغن کتان از 15 تا 42 روزگی، 6) جیره حاوی روغن سویا از 1 تا 7 و روغن کتان از 8 تا 42 روزگی و 7) جیره حاوی روغن کتان از 1 تا 42 روزگی بودند. افزودن روغن کتان به جیره جوجه­های گوشتی باعث افزایش مصرف خوراک و ماهیچه سینه شد (05/0>P). با افزایش طول مدت دوره مصرف جیره حاوی روغن کتان به مقدار کل اسیدهای چرب غیراشباع و همجنین اسیدهای چرب غیراشباع با چند باند دوگانه در گوشت سینه و ران جوجه­های گوشتی افزوده شد (05/0>P). بر اساس نتایج آزمایش حاضر، استفاده از روغن کتان باعث غنی شدن گوشت سینه و ران جوجه­های گوشتی با اسیدهای چرب امگا-3 شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of substituting soybean oil with flaxseed oil for different durations on broiler performance, carcass composition and n-3 enrichment of chicken breast and thigh
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this study was to evaluate the effect of dietary oil source and different duration of flaxseed oil consumption prior to slaughter on broiler performance, carcass composition and fatty acid profile of broiler breast and thigh. For it, a total of 336 unsexed day old Cobb 500 chicks were randomly assigned to 7 dietary treatments with 4 replicates of 12 chickens each as a completely randomized design. Treatments were as: 1) 0 d Flaxseed oil (FO) : 42 d Soybean oil (SO), 2) 7 d FO : 35 d SO, 3) 14 d FO : 28 d SO, 4) 21 d FO : 21 d SO, 5) 28 d FO : 14 d SO, 6) 35 d FO : 7 d SO, 7) 42 d FO : 0 d SO. Supplementation of flaxseed oil to broiler diets increased their feed intake and breast muscle (P< 0.05). Longer the consumption of diets contained flaxseed oil increased UFA and PUFA content of broiler breast and thigh meat (P< 0.05). Based on the results of this study, using flaxseed oil in broiler diets enriched broiler breast and thigh meat with n-3 fatty acids.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله رضا میرشکار |
دانشجوی دکتری، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

فتح اله بلداجی |
استاد، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

بهروز دستار |
استاد، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

احد یامچی |
استادیار، دانشکده تولیدات گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی http://ar.guilan.ac.ir/article_88_2fcbf789a3168e08b96311da24a9329e.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات