این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 25 مهر 1404
تحقیقات تولیدات دامی
، جلد ۳، شماره ۳، صفحات ۱۱-۲۰
عنوان فارسی
اثر عصاره ی کاسنی و اولتیمیت اسید بر عملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله
در این آزمایش از 330 قطعه جوجه گوشتی (نر و ماده با نسبت 50:50) یک روزه سویه راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل 2 × 3 با سه سطح اسید اولتیمیت (0، 25/0 و 5/0 میلی لیتر در یک لیتر آب) و دو سطح عصاره کاسنی (0 و 2 میلی لیتر در یک لیتر آب)، در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با 6 تیمار، 5 تکرار و 11 جوجه در هر تکرار استفاده شد. خوراک مصرفی و افزایش وزن در پایان دوره آزمایش (روز 42) اندازهگیری و با استفاده از اطلاعات بدست آمده، ضرایب تبدیل غذایی محاسبه شد. ارزیابی پاسخ ایمنی هومورال جوجه ها از طریق تزریق SRBC و تعیین سطوح آنتی بادیها علیه SRBC با روش هماگلوتیناسیون انجام شد. در پایان دوره از هر تکرار 2 جوجه (نزدیک به میانگین تکرار) انتخاب و پس از کشتار، ویژگیهای لاشه آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج این آزمایش نشان دهنده اثرات منفی استفاده از اسید آلی روی خوراک مصرفی و افزایش وزن روزانه بود (05/0P<). استفاده از عصاره کاسنی باعث بهبود افزایش وزن روزانه و اوزان نسبی لاشه، سینه و ران در مقایسه با تیمار بدون افزودنی شد (05/0P<). ضرایب تبدیل غذایی از اثرات اصلی اسید و کاسنی و اثرات متقابل این دو عامل تاثیر نپذیرفت. اثرات اصلی اسید و عصاره کاسنی و همچنین اثرات متقابل آنها روی سیستم ایمنی در مقایسه با تیمار بدون افزودنی، مثبت و معنیدار بود (05/0P<). در نتیجه استفاده از عصاره کاسنی در آب آشامیدنی جوجههای گوشتی به عنوان یک ترکیب محرک رشد پیشنهاد میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of chicory extract and Ultimate acid on performance, carcass characteristics and immune system of broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to evaluate the effects of an organic acid (Ultimate acid, UA) and chicory extract (CE) on performances, carcass characteristics and immune system of broiler chickens. Three hundred thirty one-day old broiler chicks (Ross 308, male and female) were allocated to the experimental units based on a completely randomized design using a factorial arrangement of 2 × 3 with two levels of CE (0 and 2 ml/Lit. of dinking water) and three levels of UA (0, 0.25 and 0.5 ml/Lit. of drinking water). Each treatment replicated 5 times with 11 chicks per replicate. Feed intake, daily body weight and feed conversion ratio were determined during the entire (0-42 d) experimental period. At the end of experiment (day 42), two chicks close to average body weight of each replicate were selected and slaughtered for carcass quality triats. Administration of UA alone significantly (P< 0.05) reduced both feed intake and body weight gain compared to the control group but did not show any adverse effect on feed conversion ratio. Adding CE to drinking water increased gain in body weight and improved the relative weights of carcass and parts yield of the chicks compared to the control group (P< 0.05). Main effects for CE and UA, and their interactions showed positive effect on immune reponse of broiler chicks measured by antibody titres against SRBC using agglutination test. In conclusion, the evidence of this study suggests the addition of chicory extract in the drinking water of broiler chicks as a growth promoter.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ابوذر نجف زاده |
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
حسن درمانی کوهی | darmani kuhi
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
محمد روستایی علی مهر | roostaeiali mehr
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
نوید قوی حسین زاده | ghavi hosseinzadeh
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
نشانی اینترنتی
http://ar.guilan.ac.ir/article_87_1fbf40bcf980ac7bfc20fad82e9881e6.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات