این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 22 مهر 1404
تحقیقات تولیدات دامی
، جلد ۳، شماره ۴، صفحات ۱۱-۲۱
عنوان فارسی
بررسی اثر مقادیر مختلف بذر خارمریم بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی اثر بذر گیاه دارویی خارمریم بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 12 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار از 0 تا 42 روزگی انجام شد. جیرههای آزمایشی شامل شاهد (جیره بدون استفاده از بذر خارمریم) و سطوح 5/0، 1، 5/1 و 2 درصد بذر خارمریم بود. در پایان دوره آزمایش دو پرنده از هر تکرار جهت بررسی قسمتهای مختلف لاشه و فراسنجه های بیوشیمیایی خون، خونگیری و سپس کشتار شدند. نتایج آزمایش نشان داد در دوره آغازین و پایانی بیشترین مصرف خوراک به ترتیب در جیرههای حاوی 1 (71/351 گرم) و 5/1 (9/1701 گرم) درصد بذر خارمریم و کمترین مصرف خوراک در تیمار 5/0 (6/1426 گرم) درصد بذر خارمریم و شاهد (08/312 گرم) مشاهده شد (05/0>P). در دوران رشد پایینترین و بالاترین افزایش وزن بهترتیب در تیمار 5/1 درصد بذر خارمریم (27/801 گرم) و شاهد (40/687 گرم) مشاهد شد (05/0>P). بالاترین وزن نسبی سنگدان و روده بهترتیب مربوط به تیمار 5/(18/3 گرم) و 2 درصد و (65/7 گرم) بذر خارمریم بود (05/0>P). پایینترین غلظت کلسترول (mg/dl 91) ، تریگلیسرید (mg/dl 75/62) وVLDL (mg/dl 55/12) و بالاترین مقدارHDL خون (mg/dl 50/44) در تیمار 5/1 درصد بذر خارمریم مشاهده شد (05/0>P). بنابراین استفاده از سطح 5/1 درصد بذر خارمریم اثرات مثبتی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
جوجه گوشتی، خارمریم، عملکرد، فراسنجه های خونی،
عنوان انگلیسی
Effect of silybum marianum seed on performance, carcass characteristics and blood parameters of broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to evaluate the effect of different levels ofsilybum marianum seed on performance and carcass characteristics and blood parameters of broiler chickens. Research was performed in a completely randomize design with 5 treatments, 4 replicate and 12 broilers in each replicate for 42 days. The treatments consist of the control diet, and 0.5, 1, 1.5 and 2% of silybum marianum seed. To evaluate the different part of carcass and blood parameters, at the end of experiment two bird of each replicate were bleed and then slaughtered. The results of exprement showed that the highest feed intake in the starter and finisher period respectively observed in the 1(357.71) and 1.5 (1701.9) % of silybum marianum seed, and the lowest was in the control diet (312.08) and 0.5 (1426.6) % of silybum marianum seed. The highest weight gain was in the 1.5 % of silybum marianum seed (801.27) and the lowest was in the control diet (687.40). The highest relative weight of gizzard and intestine were in the 0.5 and 2 % of silybum marianum seed (3.18 and 7.65 respectively) (P< 0.05) but had no effect on the other carcass characteristics (P>0.05). The lowest cholesterol (91), triglyceride (62.75) and VLDL (12.55) and the highest level of HDL (44.50) observed in the 1.5 % of silybum marianum seed. So use of the 1.5 % of silybum marianum seed had positive effects on performance, carcass characteristics and blood parameters of broiler chickens.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نسرین رشیدی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام گروه علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)
محمد بوجارپور |
استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)
مرتضی چاجی |
دانشیار گروه علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)
علی آقایی |
مربی گروه علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)
نشانی اینترنتی
http://ar.guilan.ac.ir/article_18_465185653ecccc67c071745a855992d0.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات