این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات تولیدات دامی، جلد ۴، شماره ۳، صفحات ۲۵-۳۳

عنوان فارسی اثر پودر آویشن شیرازی و ویرجنیامایسین بر عملکرد رشد، چربی های سرم و پراکسیداسیون چربی گوشت در بلدرچین ژاپنی گوشتی
چکیده فارسی مقاله هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر تغذیه سطوح مختلف آویشن شیرازی و آنتی­بیوتیک ویرجنیامایسین بر عملکرد، فراسنجه‌های خون، اجزای لاشه و کیفیت گوشت در بلدرچین ژاپنی بود. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار انجام شد و به هر تیمار 4 تکرار دارای 20 قطعه بلدرچین یک روزه اختصاص داده شد. تیمارهای غذایی شامل: جیره شاهد (بدون افزودنی) و جیره شاهد حاوی ویرجنیامایسین (02/0 درصد) و یا سطوح 5/0، 1، 2 و یا 5/2 درصد پودر آویشن شیرازی بودند. در انتهای آزمایش (سن 35 روزگی) از هر تکرار یک جوجه نر به­صورت تصادفی انتخاب شد و پس از خون‌گیری، ذبح گردید و جهت بررسی خصوصیات لاشه مورد استفاده قرار گرفت. همچنین ران سمت راست آنها جهت اندازه‌گیری شاخص تیوباربیتوریک اسید به مدت یک ماه به فریزر منتقل شد. در کل آزمایش، تیمارهای غذایی تاثیر معنی‌داری بر مصرف خوراک و اضافه وزن نداشتند. مقدار ضریب تبدیل در جیره‌های حاوی آنتی‌بیوتیک، و سطوح 2 و 5/2 درصد آویشن به­ترتیب 71/2، 75/2 و 76/2 بود که نسبت به گروه شاهد (86/2) به­طور معنی‌داری کمتر بود (05/0P<). بیشترین وزن نسبی لاشه (94/66 درصد) در جوجه‌های تغذیه شده با آنتی‌بیوتیک مشاهده شد که نسبت به گروه شاهد (67/62 درصد) و سطوح 5/0 (57/62 درصد) و 1 درصد آویشن (48/62 درصد) اختلاف معنی‌داری داشت (05/0P<). فراسنجه‌های خون تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند. افزودن سطوح مختلف آویشن به جیره باعث بهبود اندیس تیوباربیتوریک اسید (TBA) درعضله ناحیه ران شد (05/0P<). مقدار این صفت برای تیمار شاهد و سطوح 5/0، 1، 2 و 5/2 درصد آویشن به­ترتیب 24/1، 7/0، 75/0، 78/0و 74/0 بود. یافته‌های تحقیق حاضر نشان می‌دهد که پودر آویشن شیرازی (به ویژه در سطح 2 درصد) می‌تواند به عنوان یک جایگزین مناسب برای آنتی‌بیوتیک محرک رشد در جیره بلدرچین ژاپنی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آویشن، بلدرچین ژاپنی، فراسنجه‌های خونی، عملکرد،

عنوان انگلیسی Influence of thyme (Zataria moltiflora) leaves powder and virginiamycin on growth performance, serum lipids concentration and lipid peroxidation in meat of Japanese quails
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was designed to investigate the effect of feeding different levels of thyme (Zataria moltiflora) leaves powder (TLP) and virginiamycin antibiotic on growth performance, blood metabolites, carcass characteristics and meat quality of Japanese quails. The experiment was conducted in a completely randomized design with 6 treatments and 4 replicates of 20 birds each. The dietary treatments consisted of control diet (without any additives) and the control diet supplemented with virginiamycin (0.02 %) or TLP (0.5, 1, 2 or 2.5%). At the end of the experiment (35 d) one male quail from each replication was randomly selected for bleeding. Then the birds were killed to investigate carcass characteristics. During the entire study, supplementing the control diet with antibiotic and different levels of TLP had no significant effect on weight gain and feed intake. Supplementing the control diet with antibiotic and 2 or 2.5% TLP significantly decreased feed conversion ratio (P< 0.05). The relative weight of the carcass was significantly higher in the birds fed antibiotic compared with the birds fed the control diet and the control diet supplemented with 0.5 and 1% TLP (P< 0.05). Blood metabolites were not affected significantly by the dietary treatments. TBA value of the thigh muscle was significantly improved in birds fed different levels of TLP (P< 0.05). In conclusion, TLP (especially at 2% level) can be used as a good alternative to replace with the antibiotic growth promoters for Japanese quails.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Thyme, Japanese quail, Blood metabolites, Performance

نویسندگان مقاله مونس سالاری اسکری | salari اسکری
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)

محمد سالار معینی | salar moeini
دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)


نشانی اینترنتی http://ar.guilan.ac.ir/article_1412_ca84baa13b348bcb532c692cc3148823.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات