این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 13 آبان 1404
تحقیقات تولیدات دامی
، جلد ۴، شماره ۳، صفحات ۱۳-۲۴
عنوان فارسی
ارزیابی جیره های نشخوارکنندگان حاوی پَر هیدرولیز شده با هیدروکسید کلسیم جایگزین شده با کنجاله سویا در روش تولید گاز
چکیده فارسی مقاله
هدف این پژوهش بررسی اثر جایگزینی پروتین پَر ماکیان هیدرولیز شده در هیدروکسید کلسیم با کنجاله سویا در جیره نشخوارکنندگان با روش تولید گاز بود. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: جیره 1 یا جیره کنترل (70 درصد کنسانتره و 30 درصد یونجه)، در جیره 2، پَر فرآوری نشده جایگزین کنجاله سویا شد و در جیرههای 3، 4 و 5 پَر هیدرولیز شده با هیدروکسید کلسیم (در دمای 100 درجه سانتیگراد و دور همزن 1400 بار در دقیقه) بهترتیب به مدت 100 (تیمار 3) ، 200 (تیمار4 ) و 300 دقیقه (تیمار5 ) جایگزین کامل کنجاله سویا شد. نتایج نشان داد که با افزایش زمان فرآوری از 100 به 300 دقیقه، درجه محلول شدن پَر از 8/50 به 7/90 درصد افزایش یافت. جیرههای دارای پَر هیدرولیز شده در هر سه زمان، گوارشپذیری شکمبهای بیشتری (2/72، 0/79 و 3/69 درصد) در مقایسه با جیره دارای پَر فرآوری نشده (2/55 درصد) داشتند، ولی این افزایش گوارشپذیری با زمان فرآوری رابطه مستقیم نداشت. تفاوت معنیداری در غلظت نیتروژن آمونیاکی بین تیمار کنترل (mg/100 mL 82/7) و تیمار دارای پَر فرآوری شده در 200 (mg/100 mL 64/7) دقیقه مشاهده نشد، ولی تیمار دارای پَر فرآوری نشده کاهش معنیداری (mg/100 mL 17/4) نسبت به تیمار کنترل نشان داد (05/0P<). ارزیابی میکروبیولوژیک نمونههای پَر فرآوری شده نشان داد که شرایط هیدرولیز در کنترل کامل آلودگی میکروبی کارآمد بود. یافتهها نشان دادند که پَر فرآوری شده با هیدروکسید کلسیم به مدت200 دقیقه میتواند جایگزین امیدبخشی برای بخشی از پروتئین در جیره نشخوارکنندگان باشد، هر چند نتیجهگیری قطعی نیازمند انجام آزمایشهای درونتنی است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation of ruminant diets containing lime-hydrolyzed feather meal substituted with soybean meal using in vitro gas production technique
چکیده انگلیسی مقاله
This study was performed aimed at evaluating the effect of substitution of calcium hydroxide-hydrolyzed feather with soybean meal (SBM) in ruminant diet using the in vitro gas production technique. Treatment 1 (control) consisted of 70% concentrate + 30% alfalfa hay. In treatment 2, untreated (raw) feather was substituted with SBM. In treatments 3, 4, and 5, feather hydrolysate obtained following hydrolysis with calcium hydroxide in a reactor at 1400 rpm and 100ºC for 100, 200, or 300 min was replaced with SBM. By increasing the reaction time from 100 to 300 min, the feather solubility increased from 50.8 to 90.7%. Diets containing solubilized feather had greater in vitro digestibility (72.9, 79.0 and 69.3%) compared to the diet containing untreated feather (59.2%), but the increase was not directly correlated with pretreatment duration. No significant difference was recorded in ruminal NH3-N between control treatment (7.82 mg/100 mL) and the treatment containing feather pretreated for 200 min (7.64 mg/100 mL), but significant differences were found between untreated feather (4.17 mg/100 mL) and the control treatment. Microbiological evaluation of the pretreated feather samples showed that hydrolysis conditions were effective in controlling microbial contamination. The results showed that feather pretreated for 200 min could be a promising alternative for replacing a portion of proteins in the ruminant diet; however, the actual value of the hydrolyzed feather for ruminants must be determined in in vivo studies.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
عباس رجایی راد | rajaei rad
دانش آموخته گروه علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین، ملاثانی، خوزستان و دانشجوی دکتری تغذیه دام، دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
فرهاد احمدی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام، بخش علوم دامی،دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
محمد جواد ضمیری | mohammad javad
استاد بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
محسن ساری |
استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین، ملاثانی، خوزستان
نشانی اینترنتی
http://ar.guilan.ac.ir/article_1410_33a6c59219685ff6274f35decde4cc6e.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات