این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات تولیدات دامی، جلد ۸، شماره ۱، صفحات ۲۹-۳۹

عنوان فارسی اثر تغذیه مکمل گیاه کاکوتی به بره‌های پرواری بر فعالیت قارچ‌ها و باکتری‌های شکمبه در هضم و تخمیر سرشاخه نیشکر
چکیده فارسی مقاله پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر استفاده از گیاه کاکوتی در جیره‌ بره­های پرواری بر فعالیت باکتری‌ها و قارچ‌های شکمبه در هضم برون‌تنی سرشاخه نیشکر انجام شد. سه جیره‌ آزمایشی حاوی سطوح صفر، 2/0 یا 4/0 درصد کاکوتی به مدت 30 روز به 15 راس بره پرواری 7 ماهه با میانگین وزن 40 کیلوگرم تغذیه شدند. در پایان آزمایش، از بره‌ها به روش لوله معدی مایع شکمبه گرفته شد. سپس جمعیت باکتری‌ها و قارچ‌ها از مایع شکمبه جداسازی و بعد از خالص‌سازی، تاثیر آنها بر هضم و تخمیر سرشاخه نیشکر در محیط کشت اختصاصی باکتریایی یا قارچی بررسی شد. نتایج نشان داد پتانسیل تولید گاز سرشاخه نیشکر به وسیله قارچ­های شکمبه در تیمارهای حاوی مایع شکمبه‌ گوسفندان تغذیه شده با کاکوتی بیشتر از شاهد بود (05/0P<). غلظت نیتروژن آمونیاکی، pH و درصد ناپدید شدن ماده خشک و NDF سرشاخه نیشکر در محیط کشت قارچی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. غلظت نیتروژن آمونیاکی محیط کشت باکتریایی در ساعت 72  انکوباسیون کاهش یافت و غلظت آن در تیمار 4/0 درصد کاکوتی کمترین مقدار (6/13 میلی‌گرم در 100 میلی‌لیتر) بود (05/0P<). ناپدید شدن ماده خشک و NDF سرشاخه نیشکر در محیط کشت باکتریایی در ساعت 24 انکوباسیون با استفاده از مایع شکمبه گوسفندان تغذیه ‌شده با کاکوتی بیشتر از شاهد بود و بیشترین مقدار ناپدید شدن ماده خشک (6/55 درصد) و NDF (5/44 درصد) مربوط به تیمار 4/0 درصد کاکوتی بود  (05/0P<). در مجموع، تغذیه مکمل کاکوتی به بره‌های پرواری تاثیری بر هضم سرشاخه نیشکر به وسیله قارچ‌های شکمبه نداشت و تنها منجر به افزایش پتانسیل تولید گاز سرشاخه نیشکر به وسیله آنها شد. ازطرفی مکمل کاکوتی تنها در زمان 24 ساعت انکوباسیون منجر به افزایش ناپدید شدن مواد مغذی سرشاخه نیشکر به وسیله باکتری‌های شکمبه شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تولید گاز، جدایه باکتریایی، جدایه قارچی، قابلیت هضم برون‌تنی،

عنوان انگلیسی Effect of feeding Ziziphora clinopodioides‌ to finishing lambs on the activity of rumen fungi and bacteria in digestion and fermentation of sugarcane top
چکیده انگلیسی مقاله The aim of the present study was to investigate the effect of using Ziziphora clinopodioides in the diet of fattening lambs on the activity of rumen bacteria and fungi in the in vitro digestibility of sugarcane top. Three experimental diets containing Ziziphora clinopodioides at the levels of 0, 0.2 or 0.4% were fed to 15 finishing lambs (about seven months, 40 kg weight) for 30 days. At the end of the experiment, the rumen fluid of the lambs was taken through a stomach tube. After separation and purification of the bacteria and fungi populations from the rumen fluid, their effects were investigated on the digestion and fermentation of sugarcane top in a specific medium cultureof bacteria or fungi. The results showed that the gas production potential of sugarcane top by ruminal fungi was significantly higher in the treatments containing Ziziphora clinopodioides (P< 0.05). Ammonia nitrogen concentration, pH, and the disappearance of dry matter and NDF of sugarcane top in fungi medium culture were not affected by experimental treatments. The ammonia nitrogen concentration in bacteria medium culture was decreased after 72 h incubation and the lowest concentration was observed in treatment containing 0.4% of Ziziphora clinopodioides (13.6 mg/100 mL) (P< 0.05). In comparison to the control, the disappearance of dry matter and NDF of sugarcane top from bacteria medium culture after 24 h incubation was significantly higher in the diets containing Ziziphora clinopodioides, and the highest disappearance of dry matter (55.62%) and NDF (44.5%) wereobserved in treatment containing 0.4% of Ziziphora clinopodioides. Overall, feeding the Ziziphora clinopodioides supplement to finishing lambs had no effect on digestion of sugarcane top by rumen fungi, but led to an increase in the potential of gas production. On the other hand, the Ziziphora clinopodioides resulted in increase of the nutrients' disappearance of sugarcane top by rumen bacteria only at time 24 h of incubation.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله پروین علی‌میرزایی |
دانش‌آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

مرتضی چاجی |
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان


نشانی اینترنتی https://ar.guilan.ac.ir/article_3419_b1efc8ebaea717a289221d2050268105.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/693/article-693-1602210.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات