این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 7 مهر 1404
پژوهش آب در کشاورزی
، جلد ۳۳، شماره ۱، صفحات ۹۵-۱۰۷
عنوان فارسی
تأثیر اسید سالیسیلیک بر ویژگیهای رشدی و بیوشیمیایی و درصد اسانس به لیمو در سطوح مختلف شوری آب آبیاری
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی اثر اسید سالیسیلیک بر برخی ویژگیهای رشدی و بیوشیمیایی بهلیمو (Lippia citrodora L.) تحت تنش شوری، آزمایشی گلدانی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار سطح شوری آب آبیاری (شاهد، 50، 100 و 150 میلیمولار کلرید سدیم) و چهار سطح اسید سالیسیلیک (صفر، 150، 300 و 450 میلیگرم بر لیتر که به ترتیب معادل 0، 1/1، 1/2 و 2/3 میلیمولار میباشد) در سه تکرار انجام شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که اثرات متقابل شوری و اسید سالیسیلیک بر تمام صفات مورد مطالعه به جز وزن خشک برگ و وزن خشک و تر ریشه معنیدار شد. مقایسه میانگینها نشان داد بیشترین میزان وزن تر برگ، وزن تر اندام هوایی، وزن خشک اندام هوایی، کلروفیل aو b و کاروتنوئیدها و میزان اسانس در تیمار بدون شوری و کاربرد 2/3 میلیمولار اسید سالیسیلیک مشاهده شد. بیشترین میزان کربوهیدراتهای محلول در تیمار بدون شوری و کاربرد 12/2 میلیمولار اسید سالیسیلیک، بیشترین پرولین در تیمار شوری 100 میلیمولار و کاربرد 2/3 میلیمولار اسید سالیسیلیک، و بیشترین فنل کل در تیمار شوری 100 میلیمولار و کاربرد 12/2 میلیمولار اسید سالیسیلیک بود. کاربرد اسید سالیسیلیک (بهویژه در غلظت 2/3 میلیمولار) در هنگام تنش شوری (بهویژه سطح 100 و 150 میلیمولار کلرید سدیم) سبب کاهش اثرات منفی حاصل از این تنش گردید؛ به طوریکه صفات مورفولوژیکی و رنگیزههای فتوسنتزی گیاه را افزایش داد و در مقابل به دلیل کاهش تنش شوری، میزان فنل کل، کربوهیدرات محلول و پرولین را کاهش داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of Salicylic Acid on Growth and Biochemical Characteristics and Essential Oil Percentage of Lemon Verbena at Different Irrigation Water Salinity
چکیده انگلیسی مقاله
In order to study the effect of salicylic acid on some growth and biochemical characteristics of lemon verbena (Lippia citrodora L.) under salt stress, a pot experiment was conducted as factorial, based on completely randomized design, with four levels of water salinity (control, 50, 100, and 150 mM NaCl) and four levels of salicylic acid (SA) (0, 150, 300 and 450 mg/L, equivalent to 0, 1.06, 2.12, and 3.2 mM, respectively). The results showed that interaction effects of salinity and salicylic acid on all of the studied traits were significant, except leaf dry weight, and fresh and dry weights of root. Based on the results, the highest amount of leaf fresh weight, fresh and dry weights of aerial parts, chlorophyll a and chlorophyll b and carotenoid contents were found in the treatment without salinity and application of 3.2 mM SA. The highest amount of soluble carbohydrate was in the treatment without salinity and application of 2.12 mM SA, the highest proline was in 100 mM NaCl and application of 3.2 mM SA, and the highest total phenol was in 100 mM salinity and application of 2.12 mM SA. Therefore, application of SA (especially at 3.2 mM) under salinity stress (100 and 150 mM NaCl) mitigated the negative effects of this stress, increased morphological traits and photosynthetic pigments, and, conversely, decreased the amount of total phenol, soluble carbohydrates, and proline by reducing salinity stress. Keywords: Photosynthetic pigments, Plant growth regulator, Proline, Soluble carbohydrates
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سارا فرسرایی |
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
محمد مقدم |
دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
لیلا مهدی زاده |
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
نشانی اینترنتی
http://wra.areo.ir/article_119117_36b68300e7286dfd237bd6dc5b9df616.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1318/article-1318-1593821.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات