بوم شناسی آبزیان، جلد ۴، شماره ۴، صفحات ۶۱-۵۳

عنوان فارسی تأثیر عصاره سیانوباکتری‌های چشمه آب گرم گنو بر رشد، بازماندگی و ریخت شناسی بافت آبشش ماهی آفانیوس Aphanius dispar در شرایط دمایی نرمال و استرس بلندمدت حرارتی
چکیده فارسی مقاله در تحقیق حاضر تأثیر عصاره سیانوباکتری‌های چشمه آب گرم گنو بر رشد، بازماندگی و وضعیت ریختی بافت‌ آبشش ماهی آفانیوس (Aphanius dispar) در شرایط دمایی نرمال و استرس بلندمدت حرارتی بررسی شد. به این منظور 228 عدد ماهی به چهار تیمار شامل تیمار کنترل (دمای °C25) تیمار حرارت (دمای °C40-37)، تیمار کنترل- سیانوباکتری و تیمار حرارت- سیانوباکتری تقسیم شدند. در پایان آزمایش در روز 44، فاکتورهای رشد شامل ضریب رشد ویژه (SGR)، وزن به دست آمده (WG) و ضریب تبدیل غذایی (FCR) در ماهیان گروه کنترل و کنترل- سیانوباکتری به طور قابل ملاحظه و معنی‌داری بیشتر از تیمار حرارت و حرارت- سیانوباکتری بود (05/0PP). ماهیان نگهداری شده در دمای °C40-37 تغییراتی در بافت آبشش شامل پرخونی و کوتاه شدن رشته‌های ثانویه را نسبت به گروه کنترل نشان دادند. نتایج این تحقیق نشان داد که در شرایط دمایی مشابه با چشمه آب گرم، عصاره سیانوباکتری‌های چشمه آب گرم گنو باعث کاهش عملکرد فیزیولوژیک ماهیان شده و نتوانسته تحمل استرس حرارتی را در ماهی آفانیوس افزایش دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آب گرم گنو، استرس دمایی، آفانیوس، سیانوباکتری

عنوان انگلیسی The effects of Geno hot spring cyanobacteria on growth, survival and morphology of gill tissue in killifish Aphanius dispar in normal and long term thermal stress environments
چکیده انگلیسی مقاله A killifish species Aphanius ginaonis occurs in Geno hot spring is one of the unique fish species that could successfully survive and acclimated to the high temperature of hot springs. In this study, we investigated the effects of Geno's cyanobacteria extracts on growth, survival and morphology of gill tissue in Aphanius dispar exposed to normal temperature and long-term thermal stress. For this purpose, 228 fish divided in four treatments including control (25°C), thermal (40-37°C), cyanobacteria control and cyanobacteria thermal. Our results showed significant affects of prolonged thermal stress in all growth parameters of A. dispar. At the end of the experiment at day 44, most of the growth parameters significantly decreased compared to the control group. The results showed that growth factors, including specific growth rate (SGR), weight gain (WG) and food conversion rate (FCR) in the control and the control – cyanobacteria groups were significantly higher than those of thermal and thermal- cyanobacteria treatments (p< 0.05). The survival rate of fish in control and control - cyanobacteria treatments was 100%, whereas survival rate significantly reduced in thermal and thermal - cyanobacteria treatments (p< 0.05). Fish kept at 37-40 °C showed changes in gill tissue included blood congestion of primary lamellae and shortened secondary lamellae. In normal temperature, cyanobacteria caused blood congestion of primary lamellae, but in thermal stress, severe pathological changes observed. The conclusion can be drawn that at the thermal environment of hot spring, cyanobacteria extracted from Geno hot spring reduced the physiological functions of fish and could not modulate thermal tolerance in Aphanius fish.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Cyanobacteria, Killifish, Thermal stress, Geno hot spring

نویسندگان مقاله اعظم نوری سیبنی | azam noori sibani


آرش اکبرزاده | arash akbarzadeh


احمد نوری | ahmad noori


پریا پرتو | paria parto


محمد اسدی | mohammad asadi


علیرضا راضی | ali reza razi


مهدی مهدی پور | mehdi mehdipour


مرتضی یوسف زادی | morteza yousefzadi



نشانی اینترنتی http://jae.hormozgan.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-77&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات