بوم شناسی آبزیان، جلد ۵، شماره ۱، صفحات ۱۰۲-۹۵

عنوان فارسی تأثیر سطوح مختلف عصاره نعناع فلفلی بر شاخص‌های رشد، بازماندگی و ترکیبات لاشه بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum)
چکیده فارسی مقاله این پژوهش به منظور ارزیابی تأثیر سطوح مختلف عصاره نعناع فلفلی جیره بر روی شاخص‌های رشد، بازماندگی و ترکیبات لاشه بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) صورت گرفت. به این منظور، 4 گروه از بچه ماهیان سفید با میانگین وزنی 14/0±12/1 گرم در وان‌های پلاستیکی با تراکم 40 عدد ماهی در هر وان، به مدت 56 روز با سطوح مختلف عصاره نعناع فلفلی (0، 1، 2 و 3 درصد غذا، هر تیمار با 3 تکرار) غذادهی شدند. در انتهای دوره شاخص‌های رشد (میانگین افزایش وزن بدن، درصد افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی، ضریب رشد ویژه)، درصد بازماندگی و ترکیبات لاشه این تیمارها با تیمار شاهد مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که بچه ماهیان سفید تغذیه شده با سطح 3 درصد عصاره نعناع فلفلی، از شاخص‌های رشد بهتر و بازماندگی بیشتری نسبت به سایر تیمارها برخوردار بودند. این در حالی است که بررسی ترکیب شیمیایی لاشه نشان دهنده آن بود که اختلاف معناداری در ترکیب تقریبی لاشه بین تیمارهای مختلف وجود نداشت. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه، استفاده از نعناع فلفلی در سطح 3 درصد در جیره بچه ماهیان سفید، به منظور بهبود شاخص‌های رشد و بازماندگی این گونه ارزشمند، توصیه می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ماهی سفید، نعناع فلفلی، شاخص‌های رشد، بازماندگی، ترکیبات بدن

عنوان انگلیسی The effect of different levels of Mentha piperita on growth performance, survival rate and body composition of Rutilus frisii kutum fry
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to evaluate the effects of different levels of Mentha piperita extract on growth factors, survival rate and body composition of Rutilus frisii kutum fry. For this purpose, four groups of fish with mean weight of 1.12± 0.14 g were raised for 56 days in plastic tanks (40 fish to each tank) and feeding with different levels of M. piperita with concentrations of 0, 1, 2.0 and % 3.0. At the end of the trial, growth factors (final weight, weight gain, SGR, feed conversion ratio (FCR), survival rate and body composition were determined and compared with control group. Our results showed that R. frisii kutum fry fed on diet supplemented with 3% M. piperita had significantly higher growth factors and survival rate compared to other treatments (P< 0.05). The study of body composition showed no significant difference between different treatments (P>0.05). Based on the results, using of M. piperita extract, especially at the level of 3.0% can improve the growth performance and survival rate of R. frisii kutum fry.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله میلاد عادل | milad adel


رضا صفری | reza safari


هادی منجی | hadi monji


سید محمد وحید فارابی | seyed mohammad vahid farabi



نشانی اینترنتی http://jae.hormozgan.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-96&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات