این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
پژوهش های سیاستگذاری و برنامه ریزی انرژی
، جلد ۴، شماره ۱۲، صفحات ۱۸۱-۲۲۹
عنوان فارسی
بررسی انتشار گاز گلخانه ای، مصرف انرژی و هزینه های تولید مرکبات: مطالعه موردی استان مازندران
چکیده فارسی مقاله
ذدر این تحقیق پایداری سه الگوی تولید شامل انتشار گازهای گلخانهای، انرژی مصرفی و هزینههای تولید مرکبات در استان مازندران شامل پرتغال و نارنگی مورد تحلیل قرار گرفت. رابطه بین انرژیهای ورودی و عملکرد با استفاده از تابع تولید کاب-داگلاس و روش تحلیل حساسیت، ضرایب انتشار گازهای گلخانهای از منابع معتبر و تحلیل هزینهها براساس شاخصهای اقتصادی بوده است. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که دو نهاده کود شیمیایی و سوخت به ترتیب با 5/48 و 9/16 درصد، پرمصرف ترین نهادهها و دو نهاده کود حیوانی و سوخت با 30/43 و 50/18 درصد، بیشترین انتشار گازهای گلخانهای را در تولید مرکبات داشتند. نتایج روش تحلیل حساسیت نشان داد با افزایش یک مگاژول در انرژی نهادههای ورودی، به ترتیب نهاده ماشینآلات و آب آبیاری، بیشترین تاثیر مثبت را بر روی عمکلرد مرکبات داشتهاند. نتایج تحلیل اقتصادی نشان داد که سه نهاده نیروی کار، سموم شیمیایی و کودهای شیمیایی به ترتیب با 32/39، 51/28 و 89/22 درصد بیشترین هزینههای متغیر را شامل شدند. در انتها راهکارهای لازمه به منظور بهبود الگوی سه گانه پایداری مورد مطالعه در راستای دستیابی به اهداف سیاستی توسعه پایدار در تولید مرکبات پیشنهاد گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Greenhouse Gas Emission, Energy Use and Cost Analysis of Citrus Production: Case Study of Mazandaran Province
چکیده انگلیسی مقاله
This research aimed to investigate the greenhouse gas emissions (GHG), energy consumption and production costs of dominant citrus produced in Mazandaran province of Iran. The relationship between input and output energies was investigated using the Cobb-Douglas model and sensitivity analysis. The results showed that two inputs including chemical fertilizer and diesel fuel with a share of 48.50% and 16.90% were widely consumed in the production of energy resources. Two inputs of animal manure and diesel fuel with 43.30% and 18.50% had the most greenhouse gas emissions in citrus production. The results of the sensitivity analysis showed that increasing 1 MJ in energy inputs, the machinery and fuel inputs had a positive effective on citrus yield, respectively. The results of economic analysis revealed that three inputs of human labor, chemicals and chemical fertilizers were allocated the highest of variable costs as 39.32%, 28.51% and 22.89%, respectively. In order to improve the sustainablility of citrus production, some practical solutions are suggested.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد حسین آق خانی | Mohammad Hossein Aghkhani
Ferdowsi university of Mashhad, Iran
دانشگاه فردوسی مشهد
سعید احمدی پور | Saeed Ahmadipour
Ferdowsi university of Mashhad, Iran
دانشگاه فردوسی مشهد
حمزه سلطانعلی | Hamzeh Soltanali
Ferdowsi university of Mashhad, Iran
دانشگاه فردوسی مشهد
عباس روحانی | Abbas Rohani
Ferdowsi university of Mashhad, Iran
دانشگاه فردوسی مشهد
نشانی اینترنتی
http://epprjournal.ir/browse.php?a_code=A-10-289-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2501/article-2501-1533799.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات