این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 4 آذر 1404
پژوهش های ماهی شناسی کاربردی
، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۸۵-۱۰۰
عنوان فارسی
بررسی اثر فیتاز تجاری (SMIZYME PHYTASE) در جیره حاوی سطوح مختلف آرد سویا بر رشد و ترکیبات لاشه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss Walbaum, ۱۷۹۲)"
چکیده فارسی مقاله
مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر سطوح مختلف فیتاز تجاری (SMIZYME PHYTASE) در دو سطح 20 و 40 درصد سویا جایگزین پودر ماهی جیره غذایی بر رشد و ترکیبات لاشه ماهی قزلآلای رنگینکمان صورت گرفته است. جهت انجام آزمایش 300 قطعه بچهماهی قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزن اولیه 43/0±5/6 گرم بهطور تصادفی در 18 آکواریوم (15 قطعه ماهی در هر آکواریوم) قرار گرفتند. به ازای هر تیمار سه تکرار در نظر گرفته شد. ماهیان به مدت هشت هفته به میزان 3 درصد وزن بدن تغذیه شدند. جهت آنالیز لاشه تعدادی ماهی بهطور تصادفی انتخاب گردیده و جهت بررسی شاخصهای رشد تمام ماهیان هر تانک در ابتدا و انتهای آزمایش استفاده شدند. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که استفاده از آنزیم فیتاز افزایش معنیداری بر برخی از شاخصهای رشد (رشد روزانه، افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه) داشت (p< 0.05). همچنین در هر سطح از سویا افزودن 1000 و 2000 واحد فیتاز توانست میزان پروتئین را به طور معنیداری افزایش دهد. اضافهنمودن فیتاز تجاری به جیره حاوی سطوح بالاتر پروتئین گیاهی با سطح جایگزینی 40 درصد سویا موجب افزایش فسفر، کلسیم و منیزیم لاشه گردید (p< 0.05). با افزایش آنزیم فیتاز نتایج حاصل از سطوح جایگزینی بهتر بوده و در نهایت استفاده از 2000 واحد آنزیم فیتاز به ازاء هر کیلوگرم غذا و جایگزینی 40 درصد سویا توصیه میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
قزلآلای رنگینکمان، فیتاز تجاری، رشد، ترکیبات لاشه
عنوان انگلیسی
Effect of commercial phytase (SMIZYME PHYTASE) in diets containing different levels of soybean meal on growth and carcass compositions of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792)
چکیده انگلیسی مقاله
This study aimed to investigate the effect of commercial phytase (SMIZYME PHYTASE) between diets containing 20 and 40 percent soybean meal on growth and body composition of rainbow trout. For this experiment, 300 Rainbow trout with an average initial weight of 6.5 ± 0.43 g were randomly distributed in 18 aquariums (15 fish per tank). Three replicates per treatment were considered. The fish were fed for eight weeks at a rate of 3% of body weight. To analyze the carcass some fish were randomly sampled and for growth characteristics, all fish from each tank were used at the beginning and end of the experiment. The result of this study indicated that phytase enzyme had a significant increase on some growth indices (p < 0.05). Also in each levels of soy bean meal, adding 1,000 and 2,000 units of phytase could significantly increase protein content of carcasses. Adding commercial phytase to diet containing higher levels of plant protein with 40% soy replacement increased phosphorus, calcium and magnesium of carcasses. With increasing the level of phytase, the results of soy bean meal replacement is better and using 2,000 units of phytase per kg diet and 40% soy bean meal is recommended.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سیده زینب عابدی | seyedeh zeinab abedi
Department of Fishery, Faculty of Animal Sciences and Fisheries, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, IRAN;
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سکینه یگانه | Sakineh Yeganeh
Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
فاطمه مرادیان | Fatemeh Moradian
Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
حسین اورجی | Hosein Oraji
Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
نشانی اینترنتی
http://jair.gonbad.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-409-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1419/article-1419-1447669.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات