این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 11 آذر 1404
آبزیان زینتی
، جلد ۳، شماره ۲، صفحات ۱-۸
عنوان فارسی
اثر سطوح مختلف پودر تفاله گوجهفرنگی بررشد، راندمان تغذیه و ترکیب بدن ماهی پنگوسی (Pangasius sutchi)
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی تأثیر پودر تفاله گوجهفرنگی (پوست، دانه و پالپ) جیره بر عملکرد رشد، شاخصهای کارایی تغذیه و میزان بازماندگی ماهی پنگوسی گیاهخوار، تعداد 150 عدد بچهماهی پنگوسی با میانگین وزنی 94/1 51/7 گرم به طور کاملاً تصادفی در پنج گروه آزمایشی در 15 عدد وان پلاستیکی (پنج تیمار و سه تکرار) با تراکم 10 عدد ماهی در هر وان، با شرایط یکسان محیطی توزیع شدند. پس از یک هفته سازگاری، ماهیان با پنج مقدار صفر، 50، 100، 150 و 200 گرم پودر تفاله گوجهفرنگی در کیلوگرم جیره، به مدت 8 هفته تغذیه شدند. میزان غذادهی 3% وزن زیتوده و طی دو نوبت در روز بود. طبق نتایج بهدست آمده، افزودن پودر تفاله گوجهفرنگی به جیره غذایی ماهی پنگوسی تا سطح 200 گرم به ازاء هرکیلوگرم غذا، باعث بهبود جزئی شاخصهای رشد و کارایی تغذیه در این ماهی شد اما اختلاف معنیداری را با تیمار شاهد نشان نداد. همچنین براساس آنالیز شیمیایی ترکیب لاشه، مقدار چربی لاشه در تیمار حاوی 200 گرم پودر تفاله گوجهفرنگی به طور معنیداری کمتر از تیمار شاهد بود. نتایج نشان داد افزودن این محصول در سطح 200 گرم بر کیلوگرم جیره، علاوه براین که باعث افزایش رشد ماهی و بهبود کیفیت گوشت ماهی میشود، هزینههای تولید را نیز کاهش داده و میتواند منجر به سودآوری بیشتر شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of different levels of dietary tomato waste powder on growth indices and feed efficiency of Pangasiussutchi
چکیده انگلیسی مقاله
In order to, evaluation of the effect of tomato waste powder (skin, seed and pulp) of diet on growth performance, feed efficiency indices and combination of carcass of Pangasiussutchi, number of 150 Pangasiussutchi fishes with weight mean at 7.51 ± 1.94 gwithcompletelyrandomizedweredistributed in five testing group and in 15 number plastic tub with 60 liter capacity (5 treatment and 3 repeat) with 10 number fish in per tub, with identical environmental conditions. After one week adaptation, fishes were fed with five levels of 0 (control), 50, 100, 150 and 200 g tomato waste powder/kg diet for 8 weeks. Feeding rate was 3% of biomass weight and twice per day. According to the obtained results, adding the tomato waste powder to the feed diet of Pangasiussutchi fish up to the 200 g/kg diet, cause slight improving the growth indicators, efficiency of feeding and combination of carcass in this fish but don’t indicate significant different with control treatment. Beside, based on chemical analyze of combination carcass, the fat of carcass in treatment with 200 g tomato waste powder were significantly lower than the control treatment (p< 0.05). Results showed that adding of this product in level of 200 g/kg diet, in addition to being cause increase the growth of fish and improve the quality of fish meat, also decrease the product costs and can be leading togreaterprofitability.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
معصومه علی توکلی |
دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زابل (Zabol university)
احمد قرایی |
دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زابل (Zabol university)
جواد میردار هریجانی | mirdar harijani
دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زابل (Zabol university)
عبدالعلی راهداری |
دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زابل (Zabol university)
نشانی اینترنتی
http://www.ornamentalaquatics.ir/browse.php?a_code=A-10-1-52&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات