این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده پزشکی اصفهان، جلد ۳۶، شماره ۵۱۲، صفحات ۱۱۷۵-۱۱۸۳

عنوان فارسی نقش تغذیه در درمان بیماران مبتلا به خونریزی زیاد قاعدگی از دیدگاه طب سنتی ایرانی و طب نوین
چکیده فارسی مقاله مقدمه: خونریزی زیاد رحمی در زمان قاعدگی که در طب سنتی ایرانی تحت عنوان «افراط طمث» نامیده می‌شود. یکی از شایع‌ترین علل مراجعه زنان به مراکز درمانی می‌باشد. مطالعه‌ی حاضر، با هدف ارایه‌ی دستور‌های تغذیه‌ای توصیه شده در منابع طب ایرانی که اثرات کاهنده‌ی خونریزی آن‌ها در طب رایج نیز اثبات شده است، طراجی و اجرا گردید. روش‌ها: در مرحله‌ی اول این مطالعه، منابع طب سنتی ایرانی و در مرحله‌ی دوم، پایگاه‌های الکترونیک مانند Pubmed، Scopus و Magiran با واژگان کلیدی «Menoragia»، «Hypermenorrhea»، «افراط طمث»، «خونریزی زیاد رحمی»، «تغذیه» و «مکمل‌های غذایی» مورد بررسی قرار گرفتند. پس از فیش‌برداری از این منابع، شباهت‌ها و تفاوت‌ها استخراج و طبقه‌بندی شدند و داده‌های حاصل مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته‌ها: از دیدگاه طب سنتی ایرانی، خوراکی‌هایی مانند زرده‌ی تخم‌مرغ، عدس، عصاره‌ی گوشت، انار، به و سماق برای کاهش خونریزی در بیماران مبتلا به خونریزی زیاد قاعدگی تجویز می‌شوند و مطالعات جدید اثرات ضد التهاب، آنتی‌اکسیدانی، خون‌سازی و ضد فیبرینولیتیک تعدادی از این غذاها را اثبات کرده است. نتیجه‌گیری: تدوین برنامه‌ی غذایی مناسب برای بیماران مبتلا به خونریزی زیاد قاعدگی در کنار درمان‌های رایج، می‌تواند به ارتقای سلامتی زنان کمک شایانی نماید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله هیپرمنوره، منوراژی، رژیم غذایی، مکمل‌ها، طب سنتی ایرانی،

عنوان انگلیسی The Role of Nutrition in the Treatment of Patients with Menorrhagia from the Perspective of Traditional Persian Medicine and Modern Medicine
چکیده انگلیسی مقاله Background: Heavy menstrual bleeding during menstruation or hypermenorrhea or menorrhagia, which is called "Efrate Tams" in Traditional Iranian Medicine, is one of the most common causes of visiting health centers by women. The present study aimed to provide nutritional guidelines recommended in the Traditional Iranian Medicine for this complaint which their effects on bleeding regulatory pathways are also proven in conventional medicine. Methods: In first phase of this study, we conducted a review with a focus on the sources of Traditional Iranian Medicine; in second phase, electronic databases of PubMed, Scopus, and Magiran were studied with the key words of "Menorrhagia", "Hypermenorrhea", "Efrate Tams", "Heavy Menstrual Bleeding", "Nutrition", and “Food supplements”. Similarities and differences of our search results were extracted and classified, and the resulting data were analyzed. Findings: From the perspective of Traditional Iranian Medicine, foods such as egg yolk, lentils, meat extracts, pomegranate, quinceand, and Sumac are prescribed to reduce bleeding in patients with menorrhagia, and new studies have demonstrated anti-inflammatory, anti-oxidant, hematopoietic, and anti-fibrinolytic effects of some of these foods. Conclusion: Designing an appropriate diet for women with menorrhagia, along with common treatments, may help promoting health states of these patients.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مژده خدابخش |
دانشجوی دکتری، گروه تغذیه، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

فاطمه رودی |
استادیار، گروه طب ایرانی، دانشکده‌ی طب ایرانی و مکمل، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

زهره فیض‌آبادی |



نشانی اینترنتی http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/11053
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-1401500.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات