این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، جلد ۶، شماره ۴، صفحات ۸۵-۹۶

عنوان فارسی تأثیر گنجاندن سطوح مختلف مکمل آنزیمی ناتوزایم‌پلاس (Natuzyme plus) در جیره بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و میزان بازماندگی بچه فیل ماهی پرورشی (Huso huso)
چکیده فارسی مقاله این مطالعه با هدف بررسی تأثیر گنجاندن سطوح مختلف مکمل آنزیمی خارجی ناتوزایم­پلاس بر عملکرد رشد، ترکیب بدن و میزان بازماندگی بچه فیل ماهی پرورشی (Huso huso) انجام گرفت. بچه ماهیان (210 قطعه، با تراکم 17 قطعه به ازای هر تانک و وزن اولیه 30 گرم) به طور کاملاً تصادفی در تانک­های 150 لیتری توزیع و در چهار تیمار (هر کدام در سه تکرار) شامل سطوح صفر، 2، 5 و 10 درصد از مولتی آنزیم ترکیبی ناتوزایم­پلاس در جیره به مدت 8 هفته تغذیه شدند. نتایج نشان داد که میزان بازماندگی بچه ماهیان در محدوده 95-83 درصد قرار گرفت و تفاوت معناداری بین تیمارها دیده شد. بالاترین میزان افزایش وزن بدن در ماهیان تغذیه شده با 2 درصد آنزیم همراه با اختلافات معنادار با سایر گروه­ها مشاهده شد. ضریب رشد ویژه در محدوده از  96/1  (10 درصد آنزیم) تا 32/2 (2 درصد آنزیم) متفاوت بود. ضریب تبدیل غذایی، میزان کارآیی پروتئین و نرخ رشد روزانه به صورت معناداری در تیمارهای حاوی آنزیم بیشتر از گروه شاهد بود و بهترین عملکرد در سطح 2 درصد گنجاندن آنزیم به دست آمد. بیشترین میزان پروتئین لاشه (5/69 درصد) در تیمار 2 درصد آنزیم دیده شد. بر اساس نتایج و نظر به بهبود عملکرد رشد و میزان بازماندگی در بچه فیل ماهیان پرورشی، افزودن 2 درصد مکمل آنزیمی ناتوزایم­پلاس در جیره پیشنهاد گردید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Influence of supplementary Natuzyme plus enzyme in the diet on growth performance, body biochemical composition and survival rate of beluga (Huso huso) juveniles
چکیده انگلیسی مقاله  This study was conducted to evaluate the influence of exogenous supplement Natuzime plus enzyme on growth performance, body composition and survival rate of beluga (Huso huso) juveniles. Juveniles (n = 17 fish per each tank with initial weight of 30 g) were randomly distributed in 150-L tanks and fed with four diets (each in three replicates) containing 0, 2, 5 and 10 % of Natuzime plus multi enzyme for eight weeks. Results showed that survival rate of the fish were in the range of 83-95 % and there were significant differences between treatments. The highest weight gain was recorded in fish fed with 2 % enzyme and being different from the other groups. The specific growth rate was to be ranged from 1.96 (10 % enzyme) to 2.32 (2 % enzyme). Feed conversion ratio, protein efficiency ratio and daily growth rate were significantly higher in the diets containing enzymes compared to the control group; and the best performance was attained in 2 % enzyme in the diet. The highest (69.5 %) body protein content was recorded in the fish fed with 2% enzyme in the diet. The results obtained suggest that dietary inclusion of 2% Natuzime plus enzyme can improve the growth performance and survival rate of beluga juveniles.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ابوالقاسم اسماعیلی فریدونی |


حسین پناهی صاحبی |


حسین اورجی |


عبدالصمد کرامت امیرکلایی |


علی طاهری میرقائد |



نشانی اینترنتی http://jair.gonbad.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-350-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1419/article-1419-1382304.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات