این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۲، شماره Number ۳، صفحات ۲۲۵-۲۲۸

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی An Investigation of Chemical and Physical Properties of Kordestan (Iran) Acorn
چکیده انگلیسی مقاله Different layers of acorn (Quercus infectoria), hull, seed coat and seed kernel were analyzed for determination of chemical composition. The results of the preliminary analysis showed that acorn contained more than 65% carbohydrates, 8% lipid and 10% tannin among other constituents. The fatty acid composition of the seed oil was determined using thin layer chromatography and comparing with standards. The results showed the presence of both saturated and unsaturated fatty acids. Saturated fatty acid: are C14:0, C16:0, C18:0, and C20:0. Unsaturated fatty acid: C18: 1 and C18: 2. Total saturated fatty acids represented 20% and unsaturated fatty acids contributed 80% to acorn fat content.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Acorn,Seed coat,Seed kernel,Tannin

نویسندگان مقاله i عالم زاده |
biochemical and bioenvironmental research center, sharif university of technology, tehran, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی شریف (Sharif university of technology)

m وثوقی |
biochemical and bioenvironmental research center, sharif university of technology, tehran, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی شریف (Sharif university of technology)

v مقصودی |
biochemical and bioenvironmental research center, sharif university of technology, tehran, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی شریف (Sharif university of technology)


نشانی اینترنتی http://jast.modares.ac.ir/article_4609_4c3e803bbb8c5d097b4466cd39448e06.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات