این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 25 آبان 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۱۴، شماره ۲، صفحات ۳۱۱-۳۲۵
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Mathematical Models of Drying Pomegranate Arils in Vacuum and Microwave Dryers
چکیده انگلیسی مقاله
Drying behavior of two types of pomegranates as well as the effect of drying conditions on moisture loss trend and on effective diffusion coefficient of arils are discussed in this article. Also, an appropriate mathematical drying model as well as the activation energy of sweet and sour pomegranate arils, dried in vacuum and microwave driers are pursued and presented. Results of regression analysis of the studied models indicated that Midili and Page models exhibit the best fit to the data obtained for vacuum and microwave drying, respectively. Effective diffusion coefficient of pomegranate arils was estimated in the ranges of 0.74×10-10 to 52.5×10-10 m2 s-1 and 3.43×10-10 to 32.05×10-10 m2 s-1 for vacuum and microwave driers, respectively. Activation energy figures for the vacuum drier were 52.27 and 52.83 kJ while for microwave drier they were 17.22 and 23.83 kJ for the cases of sweet and sour variety pomegranates, respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Drying model,Microwave drier,Pomegranate aril,Vacuum drier
نویسندگان مقاله
s مینایی |
department of agricultural machinery engineering, college of agriculture, tarbiat modares university, tehran, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
a متولی |
department of engineering, shahre rey branch, islamic azad university, tehran, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
e احمدی |
department of food science and technology, college of agriculture, tarbiat modares university, tehran, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
محمدحسین عزیزی | m h
department of food science and technology, college of agriculture, tarbiat modares university, tehran, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
نشانی اینترنتی
http://jast.modares.ac.ir/article_4809_bd82bb3ff0fbfb9a70ace36bf3b3c1ce.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات