این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۱۶، شماره ۴، صفحات ۸۲۷-۸۳۹

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Mathematical Modeling of Heat Transfer and Sterilizing Value Evaluation during Caviar Pasteurization
چکیده انگلیسی مقاله In this study, a numerical model was developed to investigate the two-dimensional heat transfer in a homogenous finite cylinder to predict the local temperature and sterilizing value during caviar pasteurization. A fixed grid finite difference method was used in the solution of heat transfer equations according to Crank-Nicolson’s scheme. The model was validated by comparison of the experimental temperature profiles during caviar pasteurization with the model predicted values (Correlation Coefficient> 0.99 and Root Mean Square Errors< 0.61ºC). The cold spot location was at the radial center between the middle and top of the jar on the vertical axis. For caviar pasteurization, the required heating time for cold spot to reach the desired F-value (= 0.19 min) was 128 minutes at 55°C and 37.63 minutes at 65°C. The results indicated that the developed model could be successfully applied to simulate the caviar thermal processing.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Crank-Nicolson’s scheme,Thermal lethality

نویسندگان مقاله m خاکباز حشمتی | khakbaz heshmati
department of food science and technology, college of agriculture, isfahan university of technology
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

m شاهدی |
department of food science and technology, college of agriculture, isfahan university of technology
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

n همدمی |
department of food science and technology, college of agriculture, isfahan university of technology
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

محمدعلی حجازی | m a
branch for the northwest and west region, agricultural biotechnology research institute of iran abrii , tabriz, i. r. iran.

علی اکبر مطلبی | a a
iranian fisheries research organization, tehran 141556116, i.r. iran.
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات شیلات ایران (Iranian fisheries research organization)

a نصیرپور |
department of food science and technology, college of agriculture, isfahan university of technology, isfahan 84156, i. r.iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)


نشانی اینترنتی http://jast.modares.ac.ir/article_10889_b28778f24d444ba78f6f7abd344155d1.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات